Tenisz
Fucsovics Márton

Bíztató vereség a Vasas ellen (GALÉRIA)

Publikálva: 2014.10.22 Frissítve: 2014.10.26 Röplabda

Két szettben is borította a papírformát az MTK Budapest, de ez is kevés volt a Vasas Óbuda ellen.

A piros-kékek otthonában rendezett bajnoki találkozóra mintegy 300 ember volt kíváncsi. A hazai hívek többsége arról beszélt a meccs előtt, hogy az MTK-t nagy fölénnyel kell megverni. Indokolta ezt az elvárást a Vasas elmúlt években nyújtott teljesítménye. Tavaly például bajnoki ezüstérmesek, és kupagyőztesek voltak.

A vendégek azonban kis híján rácáfoltak a drukkerek várakozásaira. Az első szettet például a lehető legkisebb különbséggel, 28-26-ra veszítették el. Szerepet játszottak ebben az MTK Budapest játékosainak jó nyitásai, amelyekkel a házigazdák nem nagyon tudtak mit kezdeni. Tény viszont, hogy egy-egy bosszantó hiba miatt nem sikerült a bravú.

Az elvesztett játszma aztán megfogta a vendégeket, akik meglehetősen simán 25-11-re bukták a második szettet. Ekkor a lelátó népének többsége azt gondolta, hogy eldőlt a meccs, következhet a gála. De nem így történt, Szél Márta csapata ugyanis talpra állt, és szinte végig vezetett a harmadik játszmában. Csak akkor nem, amikor a legjobban kellett volna: a végén.

22-22-nél után a Vasas átvette a vezetést, és végül 26-24-re hozta a szettet, így 3-0-ra a meccset. A vereség persze fájó, de Magyarország egyik legjobb (ha nem a legjobb) csapatát kényszerítette komoly erőbedobásra az MTK Budapest, ami dicséretes. Ha a gyengébb ellenfelekkel szemben is így játszik majd a hölgykoszorú, jönni fognak a győzelmek….

Vasas Óbuda - MTK Budapest 3-0 (28-26, 25-13, 26-24)

Szél Márta, vezetőedző (MTK Budapest): – Ha röviden akarom összefoglalni, nem tesz jót a csapatnak, hogy mindig van egy sérült kulcsjátékos. Az első és a harmadik szettel egyébként elégedett vagyok, de jó lenne most már valamelyik nagytól legalább egy szettet elvenni. A második játszmáról nem nyilatkoznék. Talán bele kellene írni a versenykiírásba, hogy nincs második felvonás. Az első után jöjjön a harmadik. Pedig most ez sem kezdődött rosszul. Mi vezettünk 3-0-ra, amikor Jókay Zoli időt kért, utána 8-1-es sorozatot produkált a Vasas, mi pedig megálltunk.

Jókay Zoltán, vezetőedző (Vasas Óbuda): – A Vasas dekoncentrált volt, amit azért sajnálok, mert a hétközi nemzetközi mérkőzés előtt lehetőségünk lett volna a fegyelmezett, jó játékra. Nyertünk, megvannak a bajnoki pontok, de nem vagyok elégedett. Az MTK remekül nyitott, sok gondot okozott nekünk, és a lelkesedésük is megvolt ahhoz, hogy szettet nyerjenek. Szerencsére nem sikerült nekik, de közel álltak hozzá kétszer is.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!