Atlétika
Jankovics Dániel

Bejutott a rájátszásba a TFSE-MTK Budapest női kosárlabdacsapata (VIDEÓ)

Publikálva: 2020.02.25 Frissítve: 2020.02.25 Kosárlabda női

Hazai győzelem a ZTE ellen.

TFSE-MTK Budapest–ZTE-NKK 75-71 (11-14, 25-22, 17-17, 22-18)

Három elveszített bajnoki mérkőzés után győzött ismét az NB I-ben a TFSE-MTK Budapest női kosárcsapata, amely a hétvégén hazai pályán megverte a Zalaegerszeget.

Egymás mögött/előtt álló csapatok csatáját hozta a női kosárlabda NB I aktuális fordulója. Az újonc, 6. helyezett TFSE-MTK az egy helyezéssel előttük tanyázó ZTE NKK együttesét fogadta a Városmajorban.Az alapszakasz őszi fordulójában,nagy küzdelemben a zalai hölgyek győztek. A hazai gárda szakvezetése sérültjei teljes felépülésében és a visszavágásban bizakodott.

Magyar Bianka vezetőedző együttese ráadásul nem csupán a rossz szériát megszakító győzelemnek örülhetett, két fordulóval az alapszakasz zárása előtt ugyanis biztossá vált, hogy a csapat bejut a rájátszásba (az első nyolc helyezett csatázhat a playoffban). Az élvonalban újoncként ragyogóan teljesítő csapat az eddigi húsz bajnoki mérkőzéséből tízet megnyert, s ne feledjük, hogy kiharcolta a részvételt a Magyar Kupában, melyben nyolc csapat viaskodhat.

A TFSE-MTK Budapest - március  5-én - azzal a házigazda PEAC-Péccsel játszik a kupa negyeddöntőjében, melyet a bajnokságban kettőből kétszer megvert.

Magyar Bianka, a T%FSE MTK Budapest vezetőedzője: – A meccs előtt három szót mondtam a lányoknak: lelkesedés, szerénység és alázat. Ezek betartásával sikerült ma győzelmet aratnunk. Külön köszönettel tartozom csapatkapitányunknak, aki a múlt heti győri vereséget követően vállára vette a csapatot. Két amerikai vezér játékosunk fault-problémával küzdött, és az így többszörösen is lehetőséget kapó fiatal tehetségeink keze nem remegett meg a döntő pillanatokban. Remek csapatmunka volt ez a mai, várjuk a folytatást.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!