Karate
Hárspataki Gábor

Baranyi Zsófia Európa-bajnok! (GALÉRIA)

Publikálva: 2020.02.09 Frissítve: 2020.02.09 Karate

Az MTK Budapest sportolója aranyérmet nyert küzdelemben a budapesti BOK-csarnokban rendezett korosztályos karate Európa-bajnokság zárónapján.

Az U21-esek 55 kilogrammos súlycsoportjában a 2018-ban ifjúsági olimpiai ötödik helyezett magyar versenyző, az MTK Budapest sportolója, a Brüll Alfréd Akadémia tagja portugál, azeri, fehérorosz és török ellenfél legyőzésével jutott el a döntőig, ahol az orosz Anna Csernisevánál is jobbnak bizonyult. Zsófi aranyérmét az MTK Budapest elnökétől, dr. Deutsch Tamástól vette át.

– Régóta ismerjük egymást Csernisevával, gyakorlatilag együtt nőttünk fel, számtalanszor találkoztunk már a nemzetközi versenyeken. Úgy tűnik, ezúttal az én taktikám volt a nyerő. Rengeteget köszönhetek a közönségnek, soha nem éreztem még ehhez hasonlót. Mérhetetlenül sok erőt merítettem a szeretetükből, ezért hálás vagyok! – mondta győzelme után a BOK-csarnokban az utanpotlassport.hu-nak Zsófi.

Jól küzdött Gyovai Roland (+84) és Czagány Dóra (64) is. Mind a ketten magabiztos teljesítménnyel jutottak el az elődöntőig, amelyben aztán alulmaradtak. A medálért ugyanakkor harcolhattak; a vigaszág győztesét várták a bronzcsatában. Ismét nagyot küzdöttek, ám a dobogó nem jött össze: Roland az ír Christopher McCarthytól, Dóra pedig a horvát Lea Vukojától kapott ki, így mind a ketten az elismerésre méltó ötödik helyen zártak.

Pénteken formagyakorlatban Kiss Zsófia a junior lányok (16-17 évesek) mezőnyében a harmadik helyen végzett.

A magyarok bizonyították, hogy a legjobbak közé tartoznak, hiszen tizenhárman is éremmérkőzésen léphettek tatamira, és közülük ötnek sikerült is az éremszerzés – értékelt Mészáros János, a hazai szövetség elnöke.  – Gyakorlatilag világbajnoksággal ért fel a verseny, hiszen bármelyik sportág büszke lehet arra, ha 52 nemzet képviselteti magát egy Európa-bajnokságon. Az eredmények értékét pedig növeli, hogy a karate olimpiai bemutatkozásának évében sikerült ilyen jól szerepelni.

A sportág hazai vezetője szerint minden tekintetben hatalmas előrelépést jelentett az Európa-bajnokság a magyar karate számára: az eredmények felülmúlták a várakozásokat, a rendezést mindenki magasztalta, és kitűnő főpróbája volt a 2022 őszén sorra kerülő budapesti világbajnokságnak.

Forrás: MTI

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!