Atlétika
Nemes Rita

Balog Zoltán szakmai díjakat és sportösztöndíjakat adott át (VIDEÓ)

Publikálva: 2016.05.07 Frissítve: 2016.05.08

A Pesti Vigadóban díjazták a legjobbakat.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár Csik Ferenc-, Bay Béla-, Kemény Ferenc-, Eszterházy Miksa- és Kerezsi Endre-díjakat, miniszteri elismerő okleveleket, valamint a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíját adta át a Magyar Sport Napja alkalmából a Pesti Vigadóban.

Balog Zoltán, az ünnepségen hangsúlyozta: A sport nem néhány ember hobbija, hanem nemzeti ügy, a polgárosodás fontos eszköze, az emberi erőforrás egyik legfontosabb területe. Hiába támogatja a kormányzat a sportolókat és a sportot, ha nincs igazi teljesítmény, ha nincsenek megfelelő feltételek – tette hozzá.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere kiemelkedő sportteljesítménye, sportolói életműve elismeréseként Csik Ferenc-díjatadott át – többek között Sákovics Józsefné, Dömölky Lídiának, az MTK olimpiai bajnok, négyszeres világbajnok, Universiade győztes, hétszeres magyar bajnok tőrvívó, vívó szakedzőjének.

A sportszakmai területen végzett kiemelkedő munkája elismeréseként,  miniszteri elismerő oklevélben részesült: Bánhidi Ákos, a magyar rövidpályás gyorskorcsolyázó válogatott edzője, az MTK Budapest rövidpályás gyorskorcsolya-szakosztályának vezetőedzője.

Liu Shaolin Sándor, az MTK Budapest sportolója, rövidpályás gyorskorcsolya-világbajnok,

Az MTK Budapest sportolója, Liu Shaoang, junior és felnőtt világbajnoki ezüstérmes gyorskorcsolyázó.

A Magyar Sportcsillagok Ösztöndíj, a Kormány által alapított ösztöndíj-program, melynek célja a magyarországi felsőoktatási intézményekben aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező sportolók támogatása, akik tanulmányaik ideje alatt esélyesek arra, hogy olimpiai vagy paralimpiai versenyszámban Európa-bajnoki, világbajnoki vagy olimpiai/paralimpiai érmet szerezzenek. A havi 102 ezer és 204 ezer forint közötti ösztöndíjat 35 év alatti fiatalok nyerhetik el. Köztük ban Márton Anna, kardozó, Heidum Bernadett, rövidpályás gyorskorcsolyázó és Lipcsei Klaudia, taekwondós, az MTK Budapest sportolói.

Forrás: kormany.hu

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!