Atlétika
Szentgyörgyi Zita

Bajnoki felszabadultság

Publikálva: 2020.08.24 Frissítve: 2020.08.24 Atlétika

Az ifjúsági országos bajnoki címet szerzett rúdugrónk, Kováts Fanni szerint elsősorban koncentráltsága hozta meg az aranyéremmel járó egyéni csúcsot, amelyen igyekszik tovább javítani.

A debreceni Gyulai István Stadionban rendezett ifjúsági atlétikai országos bajnokság legtöbb versenyszámában a várakozásnak megfelelő eredmény született, de az MTK Budapest egyetlen aranyérme nem volt előre borítékolható. Bár abban joggal bizakodhattunk, hogy klubunk rúdugrója, Kováts Fanni a dobogóra lép, a győzelmet tekintve nem neki állt a zászló, hiszen a mezőnyben ott volt a 4.10 méterrel fedett pályás ificsúcstartó Garamvölgyi Petra is. Fanni 3.70 méteres egyéni rekorddal érkezett a viadalra, és mindenképpen szoros csatát jelzett előre, hogy a legnagyobb vetélytársa sem tudott még 3.80-nál jobbat a nyáron.



Előzetes esélylatolgatások ide vagy oda, a pécsi rúdugró nem fogott ki jó napot, és meglepetésre 3.31-méteren kiszállt a versenyből. Fanni annál inkább elemében volt, és sorozatban öt ugrása is sikeresnek bizonyult: a 3.71 után, a 3.81-es magasságon ás átlendült. Az egyéni csúcs bajnoki címet jelentett a GEAC-os Simonváros Zille (3.71) előtt.

– Nagyon örültem, bár a 3.91-től még boldogabb lettem volna – mondja a bajnok, aki három kísérletet tett még a 10 centivel feljebbi magasságon. – Nem vagyok elégedetlen, csak a harmadik ugrásnál nagyon közel jártam hozzá. Úgy gondolom, az egyéni csúcs, és az, hogy elsőre sikerültek a magasságok a koncentráltságomnak köszönhető. Szerencsére, teljes mértékben oda tudtam figyelni arra, amit csinálok, ráadásul rendkívül élveztem a versenyt. Ez nem utolsó szempont. Persze, én is úgy gondoltam, hogy a legmagasabb egyénivel rendelkező Petra a legfőbb esélyes, és nekem Zillével van hasonló eredményem, de csak az egyéni csúcsra összpontosítottam.

Fanni úgy véli, felszabadultságában az is közrejátszott, hogy egyre enyhébb tüneteket mutat nemrégiben szerzett kellemetlen sérülése, így bízik abban, ennél is jobb eredményre lesz képes a közeljövőben.

– Fájdalmas időszakon vagyok túl. A karantén óta küszködtem derékbántalmakkal, ami eléggé hátráltatott az ugrásokban. Az utóbbi néhány edzésen kezdett elviselhetővé válni. Reményeim szerint a következő versenyeken sikerül a 3.90 is, de nem is nagyon tervezek konkrét magasságokkal. Ahogy esik, úgy megyek feljebb.

Fanni következő versenye augusztus 29-én és 30-án a Lantos Mihály Sportközpontban esedékes 4. ifjúsági és junior Magyar Liga-döntő lesz.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!