Tenisz
Fucsovics Márton

Bajnoki bizonytalanság

Publikálva: 2020.07.11 Frissítve: 2020.07.11 Röplabda

Ülőröplabda-szakosztályunk vezetője, Várhegyi Anikó szerint a csapatnak már tudnia kellene, hogy mikor folytatódik a csupán felfüggesztett bajnokság, ám egyelőre semmi hír nincs az újrakezdésről.

Abból a szempontból elégedetten vonulhattak a kényszerszünetre női ülőröplabdázóink, hogy még a járvány miatti leállás előtt kitettek magukért a Magyar Kupában. Akkor a kőbányai Kocsis Sándor Sportközpontban úgy végeztek az ötödik helyen, hogy egyik legnagyobb riválisukat, a Mozdulj SE névre keresztelt másik női csapatot kétszer is szettveszteség nélkül győzték le.

A játékosok ezt követően kénytelenek voltak otthonaikba húzódni, és ki-ki a maga módján igyekezett formában maradni. Persze, ez a fajta edzésmunka nem ért fel a korábban megszokottakkal, és ez részben meg is látszott az első találkozásokkor. A csapat júniusban már együtt gyakorolt, de Várhegyi Anikó szakosztályvezető szerint a legrosszabb még mindig az, hogy nem tudja mire. Az ülőröplabda-bajnokságot sok másik pontvadászattal ellentétben ugyanis nem fejezték be, csupán felfüggesztették, így annak valamikor folytatódnia kell.

– Júniusban már tudtunk edzést tartani. Nem vagyunk profi csapat, általában heti kétszer szoktunk gyakorolni. Többen vidékről járnak fel, most ők is jobban tudtak alkalmazkodni az időpontokhoz. Az újraindulás után látszott, hogy elfáradnak a játékosok. Szinte mindenkinek izomláza lett. Azért az online térben mégis csak más volt edzeni. A legnagyobb kérdés, hogy mikor folytatódik a bajnokság, amelyet csak felfüggesztettek. Hiába kértem ezzel kapcsolatban tájékoztatást a magyar szövetségtől, nem kaptam választ. Minek edzünk júliusban, ha csak nagyon későn rajtol újra? Ez a bizonytalanság leng körül most minket. A bajnokság vegyes, fiúkkal játszunk együtt, de miután kivált belőlünk egy másik csapat is, már két női együttes van. Náluk szerepelnek ép játékosok is, ezért is örülünk, hogy a kupában kétszer is legyőztük őket. Ha csak ezt a kupaeredményt nézem, akkor rövid, de jó évet zártunk.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!