Kézilabda
Andróczki Flóra

Babos Tímea olimpiai induló

Publikálva: 2016.06.07 Frissítve: 2016.06.07 Tenisz

Az MTK Budapest teniszezője, Babos Tímea indulhat egyesben az augusztusi, riói, nyári olimpiai játékokon.

A Roland Garros-szal lezárult az olimpiai kvalifikáció teniszben, így sok játékos örülhet annak, hogy már riói résztvevőnek számít.

Egyesben, a világranglista alapján 56-an, de országonként legfeljebb négyen kerülhettek fel az indulók listájára, de fontos feltételnek számított a legalább három szereplés is a Fed Kupában is.

Ezen az előzetes, ötkarikás listán Babos Tímea egyesben a 41. helyen áll. Négy érintett játékos azért nem indulhat, mert nem teljesítette valamennyi feltételt, így az ő esetükben a nemzetközi szövetség hozza meg a végső döntést. Timi a legfrissebb világranglistán 45., így hivatalosnak tekinthető, hogy pályára léphet egyesben, de riói szereplésével már korábban számolni lehetett, mivel egyéniben az első 56 szerez kvótát.

A 23 éves Babos – aki egyesben az egyetlen magyar teniszezőként lesz ott Brazíliában – második olimpiájára készülhet.

2012-ben, Londonban, szintén egyesben indult, a második fordulóig jutott, ott a német Angelique Kerber búcsúztatta 6:1, 6:1-gyel, aki az idei Australian Open-bajnoka lett.

Babos elárulta, az év elején nem gondolta volna, hogy ilyen könnyedén bekerül, és nem kell küzdenie az utolsó pillanatokban is, mivel top 50-es játékosként kint lehet Rióban. Az ötkarikás emlékeiről azt mondta, a londoni és a 2010-es szingapúri ifjúsági olimpia is hatalmas élmény volt, de főleg előbbi volt felejthetetlen számára, ott lehetett a nyitóünnepségén, az olimpiai faluban pedig sok sportolót ismerhetett meg.

– Szingapúrban ismerkedtem meg az egyik legjobb barátommal, Londonból pedig vicces emlék, amikor a férfi kézilabda-válogatottal mentünk a megnyitó ünnepségre, körbeállt hét-nyolc, közel kétméteres játékos, szinte ki sem láttam. Nagyon jókat beszélgettünk és nevettünk – elevenítette fel a soproni teniszező.

Ami az olimpiáig hátralévő időszakot illeti, Babos közölte, jövő héten Birminghamben szerepel, utána következik Eastbourne és Wimbledon, majd valószínűleg Stanford, Montreal, Florianopolis, utána pedig már a riói játékok.

– Örülök, hogy végre hivatalos lett, hogy bekerültem a mezőnybe. Nyilván, ahogy közeledünk majd az olimpiához, az is egyre inkább főszerepet kap majd, de most még a füves szezon foglakoztat inkább, az, hogyan lehetnék még jobb füvön is – tette hozzá.

További részleteket, és a Tmivel készült teljes interjút teniszezőnk honlapján, a babostimea.hu oldalon olvashatnak!

Szép volt Timi, szívből gratulálunk!

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!