Atlétika
Szabó Beatrix

Babos Hercog ellen folytatja

Publikálva: 2015.01.10 Frissítve: 2015.01.10 Tenisz

Világviszonylatban is az egyik legfrissebb volt az MTK teniszezőnője. Az újévet a kínai Sencsenben kezdte, korábbi szokásától eltérően győzelemmel. Majd az Australian Open felvezetéseképpen Sydneybe repült, ahol a selejtezőben már két fordulót tudott le sikerrel.

Pedig nem akárkiket vetett útjába jó sorsa: a korábban az élvonalba robbant Yanina Wickmayer a mérkőzés pillanatában a 74. helyen állt a világranglistán (Tímea a 96.). Igaz, a belga lány fejlődése megtört, mostanság nem váltja be a korábban karrierjéhez fűzött reményeket.

Második mérkőzésére is jó hetvenest kapott: az új-zélandi Marina Erakovics a 76. az aktuális rangsorban. Babos meggyőző játékkal két szettben verte (6-2, 6-4) az egzotikus hölgyet, aki volt már a legjobb negyven tagja is.

Polona HercogTalán a legkönnyebben letudható akadályt, a főtábla kapujába torlaszolta elé a sorsolás kiszámíthatatlan volta: Polona Herzog a 94. a világranglistán. Persze a 24 éves szlovén is volt már 35. is. Az erőviszonyok alakulásáról vasárnap hajnalra többet tudunk.

Kezd a tavaly jól bevált Babos, Mladenovics páros is. Timi címvédő, igaz, nem wimbledoni döntős francia társával nyert egy éve, hanem a cseh Safarovával. Így is van mit megvédeniük, kétségtelen az MTK játékosának több a veszítenivalója. Mladenovics 18., Babos 19. a páros rangsorban. Első ellenfeleik sem akárkik. A holland Krajicek 27., cseh társa, Zahlvalova-Strycova 31. 2015 elején.

A mezőnyben ott van a volt világelső Martina Hingis és a top tízes Dominika Cibulková. Versenyben van Timi párja is: Mladenovicsnak a brit Kontát kell legyőznie egyesben a főtábláért.

Jó lenne a 731 ezer dollár összdíjazású tornáról további magyar sikerekről beszámolni, még ha az igazi cél a január 19-én kezdődő ausztrál Grand Slam verseny is.

A pontos adatokat a babostimea.hu szolgáltatta.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!