Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Az ötödik helyen zártuk a bajnokságot

Publikálva: 2016.04.21 Frissítve: 2016.04.21 Röplabda

Meglepően simán, 3-0-ra nyert Gödöllőn az MTK Budapest női röplabdacsapata, és ezzel megszerezte az NB I ötödik helyét.

MTK Budapest – TEVA-Gödöllői RC 3-0 (–19, –11, –14)

TEVA-GRC: Czina, Nagy K., Takács D., Szabó A., Széles, Csengeri
Csere: Kovács A. (liberó), Hornok, Maurer (liberó), Stefanik, Hemmert, Radomszki, Halla
Vezetőedző: Szabados István

MTK Budapest: Kmezics, Szűcs K., Papp O., Hackl, Józsa, Lutter
Csere: Nagy F. (liberó), Kilyénfalvi, Tímár, Cicic
Vezetőedző: Hollósy László

A bajnokság ötödik helyéért vívott párharc első meccsét 3-1-re nyerte az MTK Budapest szombaton, így egy esetleges győzelem – a Gödöllő otthonában – a bajnokság végét jelentette volna a kék-fehéreknek. 

Az első szettet jobban kezdték a vendégek, de az első technikai szünetben még csak egy pont volt az előnyük, a három válogatott játékossal (Széles Petra, Csengeri Petra, Szabó Adrienn) felálló Gödöllővel szemben. Az idő előrehaladtával egyre nőtt a különbség a két csapat között, Szabados István már 15-20-as állásnál kért időt. Szélesék azonban nem tudtak visszajönni a meccsbe, és a fővárosiak egy játszmával közelebb kerültek az ötödik helyhez (19-25).

A második szettben tovább nőtt az MTK Budapest fölénye, Hollósy László lányai a szezon egyik legjobb játékrészét produkálták. A hazaiak mestere elég korán letett a játszma megnyeréséről, juniorok beállításával próbálta felfrissíteni csapatát, és pihentetni első sorát. Nem jött be Szabados István számítása, a magabiztos vendégek szinte elsöpörték megfiatalított ellenfelüket, így ekkor már csak egy játszma választotta el a kék-fehéreket a boldogságtól (11-25).

Hiába hozta vissza alapembereit a Gödöllő, a harmadik szett ott folytatódott, ahol az előző véget ért: az első technikai szünetben hat pont volt a vendégek előnye. Ekkor azonban kapkodni kezdtek a fővárosiak, közelebb zárkózott a Gödöllő, és 7-10-nél Hollósy László kért időt. A fővárosiak mestere meg tudta nyugtatni csapatát, és a Józsa Zsuzsanna vezette kék-fehérek magabiztosan verték hitehagyott ellenfelüket (14-25).

Ezzel a sikerrel az MTK Budapest megnyerte a két győzelemig tartó párharcot, és megszerezte az NB I ötödik helyét. Ez hatalmas előrelépés a tavalyik kilencedik helyhez képest, főleg figyelembe véve, hogy a kék-fehérek tizennégy fős keretében egy junior, és hat ifjúsági korú játékos szerepel. 

Hollósy László: – Habár nem mi nyertük meg a magyar bajnokságot, mégis azt mondanám, hogy nagyon hosszú és tartalmas utat tettünk meg az idén. Év elején szinte mindenki megvert minket, szezon közben és a bajnokság végén pedig remek eredményeket értünk el. Nagyon büszke vagyok erre a szezonra, és arra a munkára, amit a lányokkal elvégeztünk. Köszönöm nekik ezt a csodálatos pár hónapot!

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!