Atlétika
Krizsán Xénia

Az MTK elindította a Brüll Alfréd Akadémiát (GALÉRIA)

Publikálva: 2014.10.14 Frissítve: 2014.10.14 Brüll Alfréd Akadémia

Az Akadémia feladata, hogy minél szélesebb körben támogassa az MTK legtehetségesebb fiatal sportolóinak fejlődését. Cél: olimpiai- világbajnoki címek elnyerése, és egészséges, sportoló fiatalok sokaságának nevelése.

A Magyar Sport Házában – sportolók, szakmai vezetők, szülők és edzők jelenlétében – rendezett ünnepélyes ceremónián dr. Deutsch Tamás, az MTK és a Brüll Alfréd Akadémia elnöke aláírta az alapító okiratot.

Az MTK Brüll Alfréd Akadémia alapítóinak célja, hogy az egyesület saját akadémiai tehetséggondozási rendszeréből kerüljenek ki azok a sportolók, akik felnőtt versenyzőként a kék-fehér klub színeiben eljutnak a világsikerig, akár az olimpiai bajnoki címig. Mindezt tíz egyéni sportágban: asztalitenisz, atlétika, evezés, kajak-kenu, karate, ökölvívás, ritmikus gimnasztika, sakk, taekwondo és vívás.

Deutsch Tamás köszönetét fejezte ki az MTK elnökségének és a klub minden szakemberének, sportolójának és azok szüleinek, akik munkájukkal, támogatásukkal hozzájárultak a Brüll Alférd Akadémia megalapításához.

– A 2024-es olimpia magyar versenyzői már megszülettek és itt vannak közöttünk. Azt szeretnénk elérni, hogy minél több olyan tehetséges fiatalt találjunk és támogassunk, akik a magyar nemzet sportsikereihez hozzájárulhatnak – hangsúlyozta az elnök, aki az itáliai művész, Michelangelo „Angyal" szobrának megszületéséhez hasonlította a sportolók kiteljesedését.

Az Akadémia megalakulását örömmel méltatta Killik László, a női kosárlabda-válogatott korábbi szövetségi kapitánya és Simicskó István, Sportért felelős államtitkár is.

– A tehetséggondozás nagyon közel áll a szívemhez. A munkám során nagyon sok fiatallal volt dolgom. A Brüll Alfréd Akadémia kiváló lehetőséget jelent a tehetséges sportolók nevelésére – mondta Killik László, aki az Akadémia tanácsadó testületének tagja.

Az MTK elindította a Brüll Alfréd Akadémiát (GALÉRIA)

– A Brüll Alfréd Akadémia megalakítása örömteli pillanat és hatalmas mérföldkő az MTK életében. Minden olyan célkitűzést támogatandó, mely a fiatalok sportolását szolgálja. A tehetség felelősséget jelent a szakemberek és a sportolók számára is – vélekedett Simicskó István.

Az Alapító Okirat ünnepélyes aláírása után az MTK sportolói átvehették a 2014. évi akadémiai tagságról szóló oklevelüket, melyet a grémium tagjai, Deutsch Tamás, prof. dr. Szabó Tamás, Killik László, Garami József, Pézsa Tibor, Szőcs Bertalan, dr. Tihanyi József, és Tamási Zsolt megbízóleveleinek átadása követett.

Az akadémiáról részletesen ITT

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!