Taekwondo
Patakfalvy Luca

Az álom folytatódik

Publikálva: 2017.03.12 Frissítve: 2017.03.12 Kézilabda

Ezúttal Budaörsön tudott nyerni az MTK Budapest női kézilabdacsapata.

Budaörs Handball – MTK Budapest 26-27 (12-14)
BVUSS, 700 néző
Vezette: Bíró Á., Kiss O.

Budaörs Handball: Schneck, Györkös – Ivanics, Szabadfi 1, Hatala, Horváth B., Zsigmond V., Juhos 10 (3), Karalyos, Mézes 3, Pálos-Bognár 7 (2), Hornyák 3, Ertl 1
Vezetőedző: Mihály Attila

MTK Budapest: Abramovics – Tóth E. 1, Nyikolajenko 1, Szádvári 3, Slakta 4, Márton G. 2, Kovács G. 1, Dakos 1, Termány 3, Hosszu, Háfra 4, Gorilszka 7 (2)
Vezetőedző: Golovin Vlagyimir

Hétméteresek: 6/5, ill. 3/2
Kiállítások: 8, ill. 16 perc
A mérkőzés alakulása: 10. perc: 3-3, 15. p.: 7-5, 23. p.: 10-10, 29. p.: 11-14, 36. p.: 15-16, 41. p.: 19-19, 51. p.: 22-22, 55. p.: 24-25

A K&H női kézilabda liga 16. fordulójában az MTK Budapest a Budaörs Handball otthonába látogatott. A két együttes őszi meccsére a mai napig rossz szájízzel gondolnak vissza a kék-fehérek: bár a szünetben még hat góllal vezettek Golovin Vlagyimir tanítványai, végül be kellett érniük egy ponttal.

A vendégek mestere sérülés miatt nem számíthatott Lana Frankovicsra és Stranigg Zsófira, míg a túloldalon a DVSC ellen megsérülő Kiskartali Zsófia nem volt hadra fogható.

A mérkőzés első perceiben nem igazán talált fogást egymáson a két csapat, Schneck Réka és Jelena Abramovics eszén is csak elvétve tudtak túljárni a támadók. Egészen a játékrész hajrájáig nem is nőtt kétgólosnál nagyobbra a különbség a csapatok között, ám a 26. percben, 11-11-es állásnál Lilija Gorilszka három gyors találattal szomorította a hazaiakat, így a szünetben a vendégeknél volt az előny (12-14).

A második félidő hasonló játékot hozott, mint az első: szinte végig az MTK Budapest vezetett egy-két góllal, de nem tudta lerázni ellenfelét. A tízgólos Juhos Katalin vezette budaörsiek mindent megtettek a fordításért, 19-19-nél, 21-21-nél, majd 24-24-nél is egyenlíteni tudtak, ám a vezetés megszerzésére egyszer sem futotta az erejükből.

A vége ettől függetlenül nagyon szoros lett: 37 másodperccel a dudaszó előtt, 26-27-es állásnál Golovin Vlagyimir időt kért. Ezt követően a kék-fehérek támadhattak, ám a gól sajnos nem jött össze. A hazaiaknak mindössze 20 másodpercük maradt az ellentámadásra: hosszas előkészítés után végül Horváth Bernadett tört kapura a vendég védők között, lőtt, ám Jelena Abramovics – a mérkőzés során nem először – földöntúli bravúrral hárítani tudott, így az MTK Budapest két ponttal távozhatott Budaörsről (26-27).

Több remek egyéni teljesítmény is kellett a szombati sikerhez: Jelena Abramovics újfent remekelt a kapuban, Slakta Petra pedig kőkemény védekezéssel, illetve fontos gólokkal vétette észre magát. Márton Gréta korát meghazudtoló higgadtsággal szerzett kulcsfontosságú találatokat a hajrában, míg a meccs legjobbjának választott Lilija Gorilszka hét gólja önmagáért beszél.

Golovin Vlagyimir tanítványai győzelmükkel pontszámban utolérték a nyolcadik helyezett Siófokot, legközelebb pedig március 25-én, a Győri Audi ETO KC ellen lépnek pályára az Elektromos Csarnokban.

Mihály Attila:Először is gratulálok az ellenfélnek a győzelemhez! Úgy gondolom, a tét rányomta a bélyegét a mérkőzés színvonalára. Mind a két csapat átérezte a helyzetét és becsülettel állt hozzá a meccshez. Talán többet hibáztunk, mint a vendégek, és ez megbosszulta magát. Nem akarom kihegyezni az utolsó szituációra a vereséget, a mérkőzés közben többször kellett mennünk az eredmény után. Az az egy-két gól, amit akkor nem szereztünk meg, rengeteget számít egy ilyen kiegyensúlyozott, éles összecsapáson. A nehezebb utat választottuk, innentől kezdve bravúr kell.

Golovin Vlagyimir:Nagyon örülünk a győzelemnek, tudtuk, hogy rendkívül nehéz mérkőzés lesz a mai. Nem játszottunk jól, de küzdöttünk hatvan percen keresztül. A végjátékban még el is cseréltük magunkat, de akkora erő volt a lányokban, hogy még ezt is sikerült megoldani. Az utolsó másodpercben egy védés eredményezte ezt a két pontot.

(Fotó: budaorshandball.hu / Pozsonyi Roland)

Az álom folytatódik

 
Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!