Atlétika
Jankovics Dániel

Az alázat is hiányzott

Publikálva: 2020.11.26 Frissítve: 2020.11.26 Kosárlabda női

A TFSE-MTK Budapest női kosárlabdacsapata Magyar Bianka irányítása alatt még nem futott bele akkora vereségbe az NB I/A-ban, mint a Sopron vendégeként.

Bő egy hónapos kihagyás után lépett pályára szerda este a TFSE-MTK Budapest női kosárlabdacsapata az NB I/A-ban, és szenvedett 98-67-es vereséget a Sopron Basket otthonában.

Magyar Bianka több kezdőjátékost is nélkülözni kénytelen együttese az első negyed végére még elfogadható, hétpontos hátrányba került a papíron is acélosabb ellenfelével szemben, ám a folytatásban egyre csak nőtt a különbség. A 48-32-es félidő után a játék képe mit sem változott, a hazaiak továbbra is koncentráltabbnak mutatkoztak, és a harmadik felvonást már tíz ponttal veszítette el csapatunk. A zárónegyedben csupán az eredmény kozmetikázása lehetett a cél, ami ebben a helyzetben úgy jött össze, hogy akkor már „csak” öt ponttal engedtük növelni a soproniak előnyét.

Magyar Bianka némileg csalódottan is nyilatkozott a mérkőzés után.

– Ez a második évem az NB I „A” csoportban vezetőedzőként, mely során most szenvedtük el a legnagyobb különbségű vereséget. Az a koncepciónk és a feladatom a lányok felé, hogy mindig emelt fővel tudjunk lejönni a pályáról. Ez ma nem sikerült. Úgy éreztem, hogy az alázat is hiányzott, sok könnyű kosarat kaptunk. Nem lehet kifogásokat keresni. Meghatározó játékosok hiányoztak a kezdőből, így mások léptek a helyükre, de ma nem tudtak élni a lehetőséggel. Sokkal nagyobb ellenállással kell az ilyen csapat ellen játszani! Sajnálom, hogy az Euroliga buborék előtt nem tudtunk nagyobb ellenállást kifejteni. Szerettünk volna segíteni a Sopronnak a felkészülésben, az egész ország fog nekik szurkolni a jövő héten. Sok sikert kívánunk! Nekünk pedig le kell vonni a tanulságot, hogy ilyen helyzetben, hogyan lehet nagyobb ellenállást tanúsítani.

Sopron Basket–TFSE-MTK-Budapest 98-67 (25-18, 23-14, 28-18, 22-17)
Pontszerzőink: Chanise Jenkins 23/12, Alisia Jenkins 18, Bernáth Réka 7/3, Kovács Vanessza 7, Németh Alma 6, Boros Berta 3/3, Herman Aliz 3/3

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!