Kézilabda
Kobela Tamara

Átvették az aranyérmet az olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázók (VIDEÓ)

Publikálva: 2018.02.23 Frissítve: 2018.02.23 Rövidpályás gyorskorcsolya

A csapat tagjai egy perccel az eredményhirdetés előtt találták ki, hogy lassított felvételt imitálva lépnek fel a dobogóra.

A négyes tagjai továbbra sem fogynak ki a poénokból, amíg egy nappal korábban a kangnungi jégcsarnokban a Usain Bolt jamaicai sprinter védjegyévé vált beállással szórakoztatták a közönséget, addig ezúttal lassított felvételt imitálva léptek fel a dobogó tetejére. – Egy perccel előtte találtuk ki. Azt akartuk ezzel szimbolizálni, hogy milyen lassú és nehéz úton jutottunk el idáig. – mondta Liu Shaolin Sándor az éremátadás előtti vicces jelenetről. VIDEÓ

A 9,25 centi átmérőjű, átlósan csíkozott aranymedál 586 gramm súlyú. A hátoldalán a pjongcsangi olimpia emblémája, illetve a versenyszám sportága és megnevezése látható. Az érem ezüstből van, amelyet hat gramm arannyal vontak be.

Magyarország először nyert aranyérmet a téli olimpiák történetében, korábban két ezüst- és négy bronzérmet gyűjtött, legutóbb a Regőczy Krisztina, Sallay András jégtáncpáros volt második az 1980-as, Lake Placid-i játékokon.

Forrás: m4Sport/Eurosport Facebook

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!