Atlétika
Krizsán Xénia

Atlétika: Nagy Marcell az országos bajnokság után nemzetközi kihívások előtt áll

Publikálva: 2021.06.29 Frissítve: 2021.06.29 Atlétika

Klubunk kiváló rúdugrója, Nagy Marcell szombaton megnyerte az országos bajnokságot Debrecenben, előtte egy héttel pedig Magyarország csapat Európa-bajnoki második ligás győzelméhez járult hozzá. A közelmúlt versenyeiről, valamint az idei programról beszéltünk Marcival.

– Mit jelent számodra, hogy újra megnyerted az országos bajnokságot?

– Nagyon jó érzés, hogy újra összejött. Rendkívül szoros volt a verseny, hiszen egy rontáson múlt a siker, de próbáltam végig magamra és a magasságra figyelni. Sikerült megőrizni a nyugalmamat, és ez aranyérmet ért a végén.

– Az 5.10 is meg lehetett volna?

Voltak jó kísérletek, de az utolsó ugrásnál – amikor keményebb rúdra átfogtam – picit túlerőlködtem a nekifutást, mert nagyon szerettem volna átvinni a magasságot, ami visszaütött. Sok verseny van még, tudjuk addig javítani a hibákat.

Az edződ, Molnár Krisztina mennyire volt elégedett az ugrások technikai végrehajtásával?

– Kipuhultak a rudak, amikkel ugrani szoktam, tehát technikailag rendben voltak az ugrások. Összességében elégedett volt, de persze mindig van mit javítani.

– Milyen versenyek várnak még rád idén?

– A héten a GEAC ugróversenyén indulok, majd jön a szuperliga, utána pedig a korosztályos Európa-bajnokság és világbajnokság következik. Utóbbi kettőn szeretnék nagyon jól szerepelni, bármi megtörténhet, a döntőig mindenképp szeretnék eljutni.

Mennyire nehéz az országos bajnokságra, illetve az említett világversenyekre is csúcsformába kerülni?

Most kezd alakulni a formaidőzítés, nem egyszerű ilyen sokáig jó állapotban lenni, de úgy építettük fel az edzéstervet, hogy ezzel ne legyen gond. Még nincs meg a csúcsforma, de már alakulgat.

A csapat Európa-bajnokságon is hozzájárultál a magyar gárda sikeréhez. Milyen tapasztalatokkal gazdagodtál Bulgáriában?

Nagy élmény volt, hiszen ez volt az első alkalom, hogy a felnőtt válogatottban szerepeltem. Amikor elemeztük a versenyt, látszott, hogy picit izgultam, de kitűnő viadal volt, és szuperül teljesített a csapat. Nagyon sokat segíthet a soron következő világversenyeken, hogy már szereztem idén nemzetközi tapasztalatot, és belekóstoltam abba, milyen is ez a légkör.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!