Atlétika
Szabó Beatrix

Atlétika: Krizsán Xénia a 9. helyről várja az Eb folytatását

Publikálva: 2022.08.17 Frissítve: 2022.08.17 Atlétika

Krizsán Xénia négy szám után a női hétpróbázók versenyének kilencedik helyéről várhatja a csütörtöki folytatást a müncheni atlétikai Európa-bajnokságon.

Szerdán megkezdte szereplését a müncheni atlétikai Európa-bajnokságon az MTK Budapest hétpróbázója, Krizsán Xénia.

Xéni délelőtt 100 méteres gátfutásban 13.77 másodperc alatt ért célba, magasugrásban pedig 1,77 méteren zárt – utóbbi eredmény az idei legjobbjának számít. Ezzel a 12. helyen állt.

Délután fedett pályás Európa-bajnokunk a súlylökésben elért 14,02 méteres eredményével feljött a 9. helyre, amit 24.74 másodperces 200 méterével meg is őrzött. A hétpróbázók második versenynapja előtt biztató, hogy az előtte 5. helyen álló svájci riválisa is 100 ponton belül van hozzá képest. Xéni 3658 pontot gyűjtött eddig.

– Nagyon örültem a súlylökésnek, hogy már elsőre 14 méter felett voltam, utána megpróbáltam kockáztatni, ez a része most nem jött össze. A 200 méter lehetett volna kicsit jobb, de egy apróbb görcs miatt szinte teli talpon kellett az utolsó métereket futnom. Nem vagyok csalódott, mert a második napon nagyon sok múlik – értékelte Xéni a délutánt, majd azzal folytatta, hogy: – Nagyon oda fogok figyelni, hogy távolugrásban már az első kísérletem sikeres legyen. A gerelyhajítással nem lesz gond, majd jön a 800 méter, ami mindig nehéz, de igyekszem arra fókuszálni, hogy minden a legjobban sikerüljön.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!