Atlétika
Krizsán Xénia

Atlétika: Arany és ezüst Tatabányáról

Publikálva: 2021.06.29 Frissítve: 2021.06.29 Atlétika

Szabó Beatrix és dr. Nguyen Anasztázia is kitűnően teljesített.

A hétvégi országos bajnokság után két atlétánknak alig volt ideje pihenni, hiszen Szabó Beatrix és dr. Nguyen Anasztázia is a TSC Geotech nemzetközi ugróversenyén vett részt.

A viadal a hármasugrással kezdődött: Szabó Beatrix már elsőre 12.42-t ért el, de mindegyik kísérlete 12.25-nél nagyobb volt, és egyszer sem lépett be. Az ötödik ugrása sikerült a legjobban: 12.54 méterig repült, ami idei legjobbja, és ezzel magabiztosan megnyerte a versenyt Alekszandrija Mitrovics (12.31) és Hoffer Krisztina (12.17) előtt.

Naszti hasonlóan jó formát mutatott: hatból négy ugrása volt érvényes, egyik sem sikerült 6.50 méternél kisebbre. A harmadik sorozatban 6.68 métert ugrott, idén még nem ért el ennél jobb eredményt, egyéni csúcsa is mindössze kilenc centiméterrel nagyobb ennél. Ez Farkas Petra mögött mindössze egy centivel az ezüstéremre volt elég, a harmadik 6.54 méterrel Lesti Diana lett.

Klubunk távolugrója jó eséllyel pályázik arra, hogy ott legyen a világranglista alapján a tokiói ötkarikás játékokon. Az olimpiai kvalifikációs rangsort június 29-én zárják.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!