Atlétika
Kulunics Vince

Aschenbrenner Réka: bemutatkozás vereséggel (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2014.11.21 Frissítve: 2014.11.21 Labdarúgás női

A tavasszal még Magyarországon futballozó albán Aurora Seranaj debütálása után egy héttel - az MTK Hungária FC-t papíron erősítő - Aschenbrenner Réka is bemutatkozott az olasz Serie B-ben szereplő Lazióban. A fociakobon.cafeblog.hu cikke.

A Roma elleni 0–3-at hozó derbit követően ugyanolyan különbséggel kapott ki a társulat hazai pályán. De vajon miként élte meg a tűzkeresztséget a kiváló képességű cerberus?

– Véleményem szerint a jobb játékerőt képviselő Acese ellen játszottunk – kezdte Aschenbrenner Réka, a Lazio kapusa. Az első tizenöt-húsz percben nagy volt a nyomás a védelmünkön, de szerencsére sikerült megoldanunk a helyzeteket. Az első félidő másik fele kiegyenlítettebb volt, de ekkor is inkább az ellenfélnek voltak helyzetei. A 45. percben született az első gól egy jobboldali szöglet után: az ellenfél játékosa a rövid kapufára lőtte a labdát és az ott álló játékosunk fejéről sajnos a kapuban kötött ki. Ez megtört bennünket, hiszen rögtön, egy percen belül született újabb két gól, ugyanolyan szituációból. A jobb oldalunkon indították a szélső játékost és a védőnket kicselezve először a tizenhatoson belülről a hosszú felsőbe emelte a labdát, majd a következő alkalommal, egy az egyben spiccel, ütemtelenül a rövidbe lőtt. Ezzel az állással mentünk a második félidőre… Szerencsére sikerült összeszednie magát a csapatnak és hatalmasat küzdöttünk. Nyilván az ellenfél már nem száz százalékon pörgött, de így is veszélyes volt a kapunkra, nekünk viszont nem sikerült helyzetet kialakítanunk. Úgy érzem, nekem jól ment, magabiztos voltam és határozott.

Teljes cikk itt.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!