Kézilabda
Kekezovity Anna

Arccal a kihívások felé (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2017.08.23 Frissítve: 2017.08.23 Harcművészet

A kesport.hu oldal készített interjút Szűcs Kristóffal, az MTK Budapest jiu-jitsu versenyzőjével, aki a wroclawi Világjátékokról tért vissza a közelmúltban arany-, illetve ezüstéremmel.

– Sokan nem tudják, hogy jelenleg az Egyesült Államokban élsz és tréningezel. Miért döntöttél a külföldi felkészülés mellett?

– Februárban költöztem ki a fejlődésem érdekében. Kaliforniában edzenek sportágunk nagyjai, a legtöbb magas színvonalú tréning is kint van, így ésszerű döntés volt odamennem. Persze az sem mellékes, hogy a civil életben is kedvelem a helyet.

– A súlycsoportodban kétes döntést követően lettél második, az abszolút kategóriában viszont a dobogó tetejére állhattál. Van benned hiányérzet, vagy kárpótolt az aranyérem?

– Mivel abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy az abszolút döntőben ugyanazzal a versenyzővel küzdhettem, akitől a súlycsoportomban vereséget szenvedtem, egyáltalán nincs bennem hiányérzet a verseny kapcsán. Talán még motiváltabb is voltam az ezüstérmem után, hogy fényesebbre cserélhessem. Az tényleg csak a hab volt a tortán, hogy ehhez az Arab-Emirátusok-beli Alketbit kellett legyőzni, akitől korábban kikaptam.

– Hogyan tovább?

– Most itthon leszek kicsit, aktív pihenéssel töltöm az időm. Feltöltődöm a következő időszakra, nagyon fontos, hogy elegendő idő jusson a regenerációra. Ősz végén indulok vissza az Államokba, Los Angelesben készülök majd a következő versenyszezonra. Január végén Európa-bajnokság, februárban a pánamerikai bajnokság, majd áprilisban az Abu Dhabi Pro, a brazil bajnokság és több hasonló verseny vár rám, egészen a júniusi világbajnokságig. Mindig van hova fejlődni, az idei szereplésemet is jócskán felül lehet még múlni.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!