Kézilabda
Szőke Szonja

AO 2017: Vígasz párosban

Publikálva: 2017.01.19 Frissítve: 2017.01.19 Tenisz

Páros győzelemmel vigasztalódhatott egyes búcsúja után Babos Tímea az Australian Openen. Timi az orosz Pavljucsenkova oldalán két játszmában győzött a román Cristea és a német Witthöft kettőse ellen az első fordulóban.

A múlt héten Sydneyben tornagyőztes magyar-orosz duó melbourne-i bemutatkozására a Williams-testvérek visszalépése miatt egy nappal később került sor. Lehet, hogy ez nem is jött rosszul, hiszen Timinek maradt ideje gondolatainak rendezésére, miután búcsúzni kényszerült az egyéni versenytől.

Babos és Pavljucsenkova nagyszerűen kezdte az első szettet Sorana Cirstea és Carina Witthöft ellen, de a gyors brék után váratlan hullámvölgybe kerültek, hiszen 2-1 után 40-30-ról veszítették el szervajátékukat, majd két bréklabdáról sem tudták elnyerni újra az ellenfél adogatását. Szerencsére, ezután nem estek szét fejben Timiék, és 3-3 után végre összejött a brék, így megnyílt az út a játszma megnyerése felé, ami ha nem is könnyen, de végül sikerült.

A második játszma már sokkal simábban alakult, nagyobb fordulatok nélkül. Timi és Pavljucsenkova az első gémben 15-re brékelt, majd 15-40-ről nyerte adogatását. A magyar-orosz kettős 3-1 után ismét 15-re nyerte el ellenfele szerváját, majd megnyerte a sajátját, így egyetlen játékra került a győzelemtől. Cirstea és Witthöft még ekkor sem adta fel, hárított két meccslabdát és nyerte a szerváját, de ezzel a román – német duó csak késleltette a befejezést, megakadályozni már tudta a magyar-orosz páros sikerét. A mérkőzés 1 óra 20 percig tartott.

Babos és Pavljucsenkova következő ellenfele a Tatjana Maria – Pauline Parmentier német – francia páros lesz.

Australian Open, Melbourne. Női páros verseny, 1. forduló:

Babos Tímea, Anasztaszija Pavljucsenkova (magyar, orosz) – Sorana Cirstea, Carina Witthöft (román, német) 6-4, 6-2

(forrás: babostimea.hu)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!