Kézilabda
Kobela Tamara

Anna és a dobogó

Publikálva: 2015.02.24 Frissítve: 2015.02.23 Vívás

Az isteneknek is földre ér a lába, derül ki úton-útfélen. Bocsánatkéréssel kezdi a bajnoknő: nem tudott visszahívni, mert iskolában volt. Én meg már azt hittem, repülőn ül és egyik világvárosból a másikba utazik.

Márton Anna fejlődése napról-napra szembeötlőbb. Két hete Világkupa nyolcas döntő, szombaton pedig már Világkupa dobogó.

– Melyik a kitűntetett intézmény?

– A BME Biomérnöki szaka, elsőéves vagyok, ez még csak ismerkedési szakasz.

– Jól ment a hétvégén, volt, hogy tíz meccset nyert zsinórban.

– Az ötösökkel, mármint az öt találatig vívott csoportkörrel együtt, igen. – emlékezett vissza a bajnoknő. – A nyolcaddöntő volt a legemlékezetesebb: nehéz ellenfelet kaptam, de 15-3-ra lesöpörtem a koreai Jont, önbizalmat adott a siker. Az elődöntőért jött a házirangadó Várhelyivel, az más meccs volt. Az elődöntőben végig vezettem, csak a befejezés nem sikerült. Kell még némi rutin, de óriási volt a világranglista első három helyezettjével a dobogón állni.

– Akkor már tudják, ki is az a Márton Anna.

– Hááát! – kuncog egyet. – Remélem!

Gárdos Gábor, Az Edző, (képünkön) Facebook oldalán így ír: “Nagyon boldog vagyok! Rendkívül erős versenyen értünk el nagyon szép sikert. Várhelyi Anna pályafutása során először jutott Világkupa-versenyen a legjobb nyolc közé, és a mai teljesítménye alapján hiszem, hogy korántsem ez jelenti számára a végállomást! A világranglista ötödik helyezettjét győzte le, jó vívással. Márton Anna három hete jutott először felnőtt Vk-döntőbe, és most máris érmes lett, ez önmagáért beszél. Olyan fináléba került, ahol a fegyvernem legnagyobb klasszisai szerepeltek, és ott sem játszott alárendelt szerepet, sőt… Tizenkilenc évesen játszott főszerepet a felnőttek között, egy hét múlva junior feladatot kell megoldania. Rég volt ilyen szép napunk, remélem, ez kellő önbizalmat ad a lányoknak a holnapi csapatversenyre, ahol nagyon nehéz dolgunk lesz a nyolcaddöntőben!”

 

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!