Tenisz
Gálfi Dalma

Amatőr női NB I-es kosarasaink sima győzelmet arattak a Győr ellen (GALÉRIA)

Publikálva: 2021.01.25 Frissítve: 2021.01.31 Kosárlabda női

Hazai pályán lépett parkettre a tabella második helyén álló MTK-TFSE a női amatőr kosárlabda-bajnokság piros csoportjában; az ellenfél a tizenkettedik pozícióban tanyázó UNI-Győr SZESE volt. Nem borult a papírforma, a kék-fehérek nyertek 65–43-ra.

Az UNI-Győr SZESE elleni másodosztályú találkozó első perceiben felváltva estek a kosarak, majd hat perc elteltével sebességet váltott az MTK-TFSE, Szeitl Vanessza, Karlóciai Julianna és Benke Sára pontjaival az első negyedet követően tisztes előnyt sikerült kialakítani (20–9).

A második negyedben is folytatódott hazai fölény, Dömötör Petra, Király Andrea és Dúl Panka is eredményes volt, a vendégek részéről Sághi Kata igyekezte kozmetikázni az eredményt (28–14). Később egyre jobban nyílt az olló, az MTK-TFSE részéről tíz játékos szerzett már legalább két pontot, a félidőt Karlócai triplája zárta le (40–18).

A nagyszünet után győri kosarakkal folytatódott a mérkőzés, Kéita Aya Júlia, Rácz Karolina és Révész Boróka is betalált (42–26). Az MTK-s lányok időben kapcsoltak és Király, Munkácsi Enikő és Miháczi Diána kosaraival újra húsz pont felett volt a különbség (49-28).

A záróetapot a hazaiak kezdték jobban, az első vendégkosárig több mint három percet kellett várni, ekkor Révész volt eredményes büntetőből. A folytatásban érdemben már nem változott a játék képe, csapatunk győzött 65–43-ra.

Legeredményesebb játékosunk a tizenegy pontig jutó Karlócai Julianna volt.

MTK-TFSE–UNI-Győr SZESE 65–43  (20–9, 20–9, 9–10, 16–15)
Karlócai Julianna 11/6, Szeitl Vanessza 9/3 , Király Andrea 9/9, Munkácsi Enikő Anett 9, Sólyom Sára 8, Dúl Panka 6/3, Benke Sára 4, Miháczi Diána 4, Dömötör Petra 3/3, Burján Laura 2, Szeli Dorina

Statisztika

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!