Atlétika
Nagy Marcell

Nagyon várja már, hogy újra versenyezhessen

Publikálva: 2020.06.19 Frissítve: 2020.06.19 Tenisz

Nagy Adrienn már tűkön ül, és amint elkezdődnek teniszben a nemzetközi versenyek, nekiindul a 19 éves tehetség, aki 2019-ben Grand Slam-tornát nyert a juniorok között párosban, majd felnőtt egyéni bajnoki címet szerzett az MTK Budapest színeiben.

– Mennyit teniszezel mostanában?

– A Budapest-kupa óta nem igazán változott az edzéstervem, napi két óra tenisz és heti két-három kondiedzés volt eddig. Viszont jövő héttől keményebben fogok edzeni, ugyanis a Nemzetközi Teniszszövetség, az ITF terve szerint augusztustól elkezdődnek a versenyek.

– Körvonalazódik már számodra valamiféle versenyprogram?

– Remélhetőleg végigviszik ezt a tervezetet, és tényleg elkezdhetünk versenyezni augusztusban. Az én tervem az, hogy sok versenyen tudjak még játszani idén, ezért ahova bekerülök, oda fogunk menni. Már nagyon hiányzik a versenyzés.

 

– A Budapest-kupának köszönhetően sokan láthattak a televízióban, gyakorlatilag felért egy bemutatkozással. Neked hogy tetszett belülről, milyen élmény volt?

– Nagyon jól megszervezett verseny volt, és szuper volt, hogy a magyar élmezőnyből mindenki tudott játszani, hiszen ez nagyon ritkán fordul elő. A játék nem úgy ment, ahogy terveztem, de szerintem ezzel mindenki így volt, hiszen hiába edzünk minden nap, a meccs mégis más. Viszont az első mérkőzés után kezdtem kicsit belejönni a játékba, és Gálfi Dalma ellen jót tudtam játszani.

– Milyen volt hazánk jelenlegi első számú férfijátékosa mellett vegyes párosozni?

– Óriási élmény volt Atival teniszezni, hihetetlen, hogy milyen megoldásokat csinált párosban. Én alapból nagyon szeretek párosozni, és amikor ilyen partner van mellettem, akkor még nagyobb az élmény.

– Az előző éved nagyon jól sikerült, ez az esztendő viszont eddig meglehetősen rosszul alakult az egész világ számára. Hogy állsz most célokkal, motivációval?

– Sajnos az egyetem miatt nem tudtam a vírus előtt sem versenyezni idén. A terv az volt, hogy amikor hazajövök, akkor gőzerővel elkezdem a versenyeket, ám a járvány miatt ez nem sikerült. Az év elején kitűzött cél a top ötszáz volt egyéniben, ha elkezdődnek a versenyek, akkor remélem, ezt el tudom majd érni. Viszont mivel mindenki elkezdi majd a versenyzést, szerintem nehéz lesz bekerülni a tornákra, és szinte az összes pontom októberből van, úgyhogy még azokat is meg kell majd védenem. De összességében már nagyon várom, hogy újra meccsszituációban legyek, és ez az, ami motivál nap mint nap.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!