Kézilabda
Koronczai Petra

Aláírták a szerződést

Publikálva: 2016.02.08 Frissítve: 2016.02.09

Együttműködési megállapodás jött létre a Magyar Testgyakorlók Köre és a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ között.

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ, a Magyar Testgyakorlók Köre, illetve az MTK Budapest Zrt között létrejövő megállapodás mérföldkőként értékelhető.

Mintegy 150 főnyi magyar és külföldi állampolgárságú kék-fehér sportoló, illetve egyéb munkatárs válik jogosulttá a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ közfinanszírozott, illetve térítés ellenében nyújtott, magas színvonalú egészségügyi ellátásainak igénybevételére.

Magyarországon a honvédelem és a sport is a kiemelt figyelmet érdemlő területek között van, a két intézmény együttműködése megerősítő és pozitív példaként jelenik meg a magyar társadalom egésze számára. A magyar és külföldi állampolgárságú sportolók tehetséggondozása mellett, a kifogástalan egészségügyi ellátásuk és támogatásuk is olyan cél, melynek köszönhetően országunk mind belföldi, mind külföldi reputációja erősödni képes.

A fiatal generáció, akár honvédelmi, akár sportolói karriert tűz ki életcélul, mindkettővel képes alapvető értékek és képességek elsajátítására. A megfelelő testi és lelki egészség mindkét területen kiemelt jelentőséggel bíró tényező, amely a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ falai közt történő ellátás során megteremthető és a hosszútávon fenntartható körülmények között biztosított is.

Az aláírási ceremónia előtt dr. Simicskó István, honvédelmi miniszter fontosnak tartotta leszögezni, hogy amit az intézmény nyújt a sportolóknak, az több, mint egészségügyi ellátás, odafigyelés és segítség a kék-fehéreknek, a magyar sport egyik zászlóshajójának. majd így folytatta:

– Azzal, ha a sportot erősítjük, az egész társadalmat erősítjük. Céljaink között szerepel, hogy a sportot szerető nemzetből, sportos nemzetté váljunk.

Elmondta még, hogy az intézmény magas színvonalú ellátást tud biztosítani, amivel hozzájárulhat majd a Magyar Testgyakorlók Köre további sikeres jövőjéhez.

Ezután dr. Deutsch Tamás, az MTK Budapest elnöke mondta el gondolatait.

– Nagy nap, fontos esemény a megállapodás aláírása MTK életében – kezdte. Elmondta még, ez az intézmény, több mint száz éve szolgálja a közjót. Az együttműködés két, még a 19. századra visszanyúló gyökerekkel rendelkező szervezet kapcsolatának kezdete. Klubunk elnöke leszögezte még:

– Magyarország egyik legsikeresebb és legnagyobb sportegyesülete köt megállapodást, az ország elsőszámú egészségügyi intézményével. Az MTK-nál mindig a sportoló az első, és a megállapodás értelmében, közel 150 fő egészségügyi ellátása biztosított.

Végezetül köszönetet mondott mindazoknak, akik segítséget nyújtottak abban, hogy az együttműködési megállapodás aláírásra kerülhet. 

Ezután Dr. Simicskó István és Dr. Deutsch Tamás kézjegyükkel látták el a megállapodást.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!