Kézilabda
Farkas Johanna

Aki lehagyta James Bondot

Publikálva: 2015.01.19 Frissítve: 2015.01.19 Sísportok

Megszülettek az első szuper-óriásműlesiklás pontok a Miklós-féle kollekcióban. Harminchárom a hétvége magyar síszáma. Olimpiai hetedik helyezettünk a festői Cortina d’Ampezzóban ennyi pontot gyűjtött össze a Világkupában. James Bond és Clouseau felügyelő e lankákon kergette a bűnt, vagy a bűnözők őket. A mára legendássá vált terepen számunkra Edit volt a hős. Lesiklásban harminckét ponttal a 28., összetettben harminckilenccel a 64.

A pénteki tizenegy világkupapont után havazás miatt elmaradt a szombati lesikló futam. Pontosabban vasárnapra halasztották. Szerencsére Editet ez nem zökkentette ki.

– Elmondhatom, hogy a szerencse is velem tartott. Mire sorra kerültem, elillant a pálya közepéről a halvány köd. – mesélte Miklós Edit saját honlapján. - Remekül teljesítettem a pálya felső és legalsó szakaszán, de sajnos volt egy nagy tévedésem a futam közepén és kicsúsztam a friss hóba. Ott rengeteget veszítettem, de ami fontos, nem adtam fel, hanem tovább küzdöttem és mindent beleadtam. Végül a 16. helyen végeztem, javítva a pénteki eredményemen.

15 pontot szerzett így az olimpiai hetedik helyezett alpesi síző, ám érte nagyobb öröm is az Olaszországban töltött napok alatt.

– Megtörtem a jeget, sikerült világkupapontot csúsznom SG-ben! A cortinai futam nehéznek bizonyult, sok sportolóval kibabrált a pálya, nem tudták befejezni a versenyt. – lelkendezett Edit. – 43-as rajtszámmal vágtam neki, érzésre nem volt hibátlan menet, de ahol tudtam, engedtem a léceket csúszni és sikerült huszonnegyedikként célba érnem!

Rendkívül eredményes hétvége volt, hiszen három futamon is pontot gyűjtött, ráadásul szuper-óriásműlesiklásban először.

– A legjobban ennek a hét pontnak örülünk. Sok kicsi sokra megy. Most kis pihenő következik, jövő hét végen már St. Moritzban állunk rajthoz. – közölte a legjobb magyar alpesi sízőnő.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!