Kajak-kenu
Korisánszky Dávid

A világbajnokság a cél

Publikálva: 2019.01.30 Frissítve: 2019.01.29 Brüll Alfréd Akadémia

Sólyom Dóra idén már versenyezni szeretne az U23-as vb-n.

Sólyom Dóra, az MTK Budapest kajak-kenu szakosztályának versenyzője tavaly nem jutott ki a korosztályos világbajnokságra, idén újra keményed dolgozik azon, hogy ez sikerüljön. 

A 2018-as szezonban valamivel többet vártam magamtól, reméltem, hogy sikerül bekerülnöm a vb-csapatba. Annak ellenére, hogy megtettem minden tőlem telhetőt, ez sajnos nem sikerült. Ugyanakkor fejlődésnek könyvelem el, hogy megtanultam egyesben versenyezni, ami az utóbbi pár évben nem igazán ment. Az U23-ok között harmadik helyet sikerült szereznem. Bízom benne, hogy idén még előrébb lépek, és ennek érdekében mindent megteszek.

Az U23-as Eb-csapatban viszont versenyeztem, négyesben és párosban is. Az olaszországi Auronzóban tapasztaltak kicsit megnehezítették a dolgunkat, hiszen a víz nagyon hullámzott. A párosunktól valamivel  többet vártunk, ám a dobogó csak pár századra volt... A négyes második hellyel elégedett vagyok.
Az augusztusi szolnoki Egyetemi és Főiskolai Világbajnokság jó lezárása volt a szezonnak, hiszen K4-200 méteren felállhattunk a dobogó tetejére.

Dóri terveinek megvalósításához a Brüll Alfréd Akadémia által nyújtott segítség is hozzájárul.

– 2019-ben még előrébb szeretnék lépni egyesben, és ezzel kivívni az U23-as vb-indulási jogot. Idén a szokásos rangsoroló után a válogatóverseny lesz az egyik legfontosabb esemény, ezen szerezhetem meg ezt. Ha sikerül bekerülnöm a csapatba, természetesen a nemzetközi verseny a legfontosabb, mindemellett szeretnek jól szerepelni az országos bajnokságon is.

A Brüll Alfréd Akadémia lehetővé teszi számomra, hogy márciustól szeptemberig edzőtáborokban készülhessek, amiben egy egyhónapos dél-afrikai felkészülés is szerepel. Ez hatalmas segítség, hiszen saját erőből valószínűleg nem tudnám/tudnánk megoldani. Ezúton is szeretném megköszönni a támogatást és a segítséget az akadémiának.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!