Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

A változatosság gyönyörködtet

Publikálva: 2020.11.27 Frissítve: 2020.11.27 Kajak-kenu

Miután véget ért az őszbe nyúló versenyszezon, kajakosaink és kenusaink rövid pihenő után újra munkához láttak. Szakosztályunk vezetőjével, Balázs Péterrel beszélgettünk arról, hogyan készülnek a következő idényre.

– Hogy alakul az őszi és téli felkészülési időszak számotokra? Milyen állapotban vannak a sportolók?

Minden rendben van, folyik a téli felkészülés, főleg konditeremben, tornateremben és uszodában edzünk, illetve sokat futnak ilyenkor a sportolók. Szerencsére szinte mindenki egészséges, úgyhogy nagyrészt zavartalanul tudjuk végezni a munkát. Szendy Maximilián Horvátországban készül Velenszky Tamással, hamarosan hazaérkeznek, utána tíznapos karanténtáborba mennek Dunavarsányba.

– Tudtok menni edzőtáborokba?

Csak a válogatott, kiemelt versenyzők mehetnek jelenleg, tehát tőlünk Molnár Rebeka, Fodor Nicholas és Szendy Maximilián minden hónapban egy hetet edzőtáborban tölt, többnyire Magyarországon. Remélhetőleg tavasszal egyesületi szinten is tudunk menni, meglátjuk, hogy alakul addig a járványhelyzet.

– Mikor lesz először verseny jövőre? Tudtok már valamit arról, hogy fog kinézni a program?

Április végén már komoly viadalok lesznek, illetve májusban kvalifikációs világkupát is rendeznek, tehát már készen van a versenynaptár. Az olimpiai számokra, illetve a válogatókra koncentrálunk leginkább, ezért minél hamarabb vízre szeretnénk szállni.

– Télen hogy tudjátok elérni, hogy ne váljanak monotonná az edzések, főleg a jelenlegi helyzetben?

Igyekszünk minél változatosabbá tenni a foglalkozásokat. Heti tíz-tizenegy edzésünk van, ebből a pénteki úszással telik, emellett öt konditermi tréning és két-három futóedzés van, amiből egy hegyifutás. Már nagyon várjuk, hogy a kenusoknak is elkészüljön a tanmedencéje, addig az említett feladatokat végezzük, illetve statikus és erőállóképesség-fejlesztő gyakorlatokat is csinálunk, de ma például fitneszlabdás foglalkozást tartottunk.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!