Kézilabda
Fekete Bozsana

A sírból hoztuk vissza (GALÉRIA)

Publikálva: 2019.03.18 Frissítve: 2019.03.18 Röplabda

2:0-ról fordítottunk a Budaörs otthonában, de így is fontos pontot veszítettünk.

Budaörsi DSE–MTK Budapest 2:3 (22, 23, –20, –11, –11)
Aramis Sportcsarnok, 100 néző
Vezette: Bibók, Soltész

BDSE: Radomszki 12, Kilyénfalvi 15, Juraszik 4, Tóth E. 6, Ostorházi 12, Bleicher 9
Cserék: Maurer (liberó), Hernády (liberó), Pisák 3, Deli, Molnár A., dr. Szabó K. 2
Vezetőedző: Fekete Krisztina

MTK Budapest: Godó 13, Kis R. 18, Vezsenyi 16, Takács D. 27, Borsos 7, Kotormán 4
Cserék: Nagy F. (liberó), Lesi 2, Kiss G. 3
Vezetőedző: Tóth Gábor

A női röplabda Extraliga kvalifikációs körének második fordulójában csapatunk a Budaörs otthonába látogatott. A mieink az alapszakaszban háromszor találkoztak a BDSÉ-vel, és mindannyszior három pontnak örülhettünk – igaz, Tóth Gábor a mérkőzés felvezetése során elárulta, a korábbi eredmények ezúttal már nem számítanak, új időszámítás kezdődött a rájátszással.

Már az elején alaposan ránk ijesztett a Budaörs, pár perc után már 4-1-re vezettek a hazaiak. Innen azonban még volt visszaút, egy 8-1-es szériával átvettük a vezetést. A folytatásban azonban felzárkózott a BDSE, és 14-14 után már ismét a hazaiaknál volt az előny. Ezúttal nyoma sem volt a csütörtöki, Balatonfüred ellen látott éles, fegyelmezett játéknak, rengeteg ki nem kényszerített hibát vétettünk, amit a remekül szerváló budaörsiek keményen meg is büntettek. 24-17 után öt szettlabdát hárítottunk, de Fekete Krisztina második időkérését követően a Budaörs végül feltette az i-re a pontot (25-22).

Sajnos jelentős változást a második játszma sem hozott, továbbra is rendkívül kapkodóan, mélyen tudása alatt játszott csapatunk. Ennek ellenére sokáig vezettünk, 13-18-as állásnál talán már kevesen gondolták volna, hogy ismét a BDSE örülhet. De sajnos így történt: 19-19 után gyors három pontot szereztünk, már-már úgy tűnt, sikerülhet az egyenlítés. Az időközben vérszemet kapó Budaörs azonban innen is vissza tudott jönni, és bebiztosította a pontszerzést (25-23).

A harmadik szettben szépen, lassan javulni kezdett a mieink teljesítménye, egyre kevesebb hibát vétettünk, és egyre inkább a papírformának megfelelően alakult a találkozó. Az első pár labdamenetet követően magunkhoz vettük az irányítást, és bár egyszer még egyenlíteni tudott a Budaörs (10-10-nél), végül meg tudtuk őrizni előnyünket a játékrész végéig. Az igazsághoz ugyanakkor hozzátartozik, hogy a játszma derekán a hazaiak csapatkapitánya, Tóth Eszter súlyosnak tűnő bokasérülést szenvedett. Neki ezúton is mielőbbi felépülést kívánunk! (20-25).

A negyedik szettben végleg „megérkeztünk” a meccsbe, 7-9 után beindult a henger: a mieink 15 pontjára mindössze kettő válasz érkezett a túloldalról. Így alig 18 perc alatt behúztuk a játszmát, következhetett a döntő szett (11-25).

Szerencsére az ötödik játszmát is ott folytattuk, ahol az előzőt abbahagytuk: Fekete Krisztina 0-4-es állásnál kérte ki első idejét. Bár a folytatásban volt, hogy egy pontra olvadt a fórunk, de Tóth Gábor tanítványai másodjára is le tudták szakítani ellenfelüket, és ezúttal ez elégnek bizonyult a szett, és ezáltal a mérkőzés megnyeréséhez (11-15).

Csapatunk legközelebb március 22-én, pénteken lép pályára: az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem látogat a Városmajorba.

Tóth Gábor:Teljesen külön lehet választani az első két, illetve az azt követő három szettet. A Budaörs borzasztó jól szervált az első két játszmában, óriási nyomást helyezett ránk, mi pedig belealudtunk a meccsbe, úgy tűnt, elkényelmesedtünk a Balatonfüred legyőzése után. Szerencsére a harmadik szett megnyerését követően meg tudtunk nyugodni, rendeztük a sorainkat. Örülök a győzelemnek, de fontos pontot veszítettünk, ezt valahol a Kaposvár, a Jászberény vagy a Haladás ellen vissza kell szereznünk. Szeretnék az egész csapat nevében mielőbbi gyógyulást kívánni Tóth Eszternek!

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!