Atlétika
Kulunics Vince

A röpi is a TAO része lett (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2017.03.27 Frissítve: 2017.03.27 Röplabda

A röplabda is felsorakozott a látvány csapatsportágak közé.

Ünnepnapnak nevezte a pénteket Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár amiatt, hogy Brüsszel engedélyezte a társasági adókedvezmény-rendszer (TAO) további hat éven keresztüli működését változatlan formában. Az eddigi öt sportág mellé hatodikként a röplabda is bekerül. 

Nagyon örülünk, ez ünnepnap a sportban dolgozók számára – mondta Szabó Tünde az M1 aktuális csatornán, hozzátéve, hogy a jóváhagyással az úgynevezett látvány csapatsportágak tao-támogatása 2023 nyaráig folytatódhat. Az államtitkár hat sportágat említett: a jelenlegi öt – a labdarúgás, a kézilabda, a kosárlabda, a vízilabda és a jégkorong – mellé bekerül majd a röplabda is. 

Az M1 Szabó Tündével készített interjúját ITT lehet megtekinteni, 18 percnél kezdődik. 

Az eddig is tao-támogatott sportágakban a 2011-es indulástól 2016-ig 155 ezerrel nőtt az igazolt sportolók száma, ami 172 százalékos növekedés. Ráadásul háromszáz új sportlétesítmény épült ebben az időszakban, és több százat újítottak fel. A fejlődést a szülők is érzékelhetik, hiszen immár nagyon jó szívvel engedik el a gyerekeiket sportolni – nyilatkozta Szabó Tünde. 

Forrás: hunvolley.hu

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!