Taekwondo
Salim Sharif

A papírforma és a győriek akarata érvényesült (GALÉRIA)

Publikálva: 2014.11.10 Frissítve: 2014.11.10 Kosárlabda női

Végig vezetve, a vártnál jóval biztosabban nyert a Győr a görcsösen, kapkodva, pontatlanul, sok hibával kosarazó, ellenfeléhez felnőni csak rövid időszakokra képes MTK Budapest otthonában.

A találkozót az MTK Budapest kezdte jobban Vincze Viktória kosaraival, majd a Győr büntetőkkel felzárkózott. Amellett, hogy jól védekeztek a vendégek, a hazai játékosok túlpörögtek, több labdát eladtak, kapkodtak a támadásban. (14-21)

A második negyedet – melyben az előzőnél jóvak kevesebb pont termett mindkét térfélen – ismét a hazaik nyitották jobban. A látogatókon kezdett érződni a fáradtság az akciók befejezéseinél, több tiszta helyzetet hagytak ki. Időt is kért a győri edző, majd a kis pihenőt követően Török Ágnes szerzett ügyes kosarat, az alapvonalon belépve. Az ő és Horváth Lilla pontjaival tartotta 6-8 egységes előnyét a vendég együttes, hazai részről Semsei és Medgyessy Dóra villant. Mansaré Anna büntetőivel – a félidő hajrájában – 10 pontra nőtt a Győr előnye. Az MTK próbálta pörgetni, gyorsítani a játékot, de ebbe nagyon sok hiba csúszott. A félidő végén előbb Vajda Anna – védővel a nyakán – dobott a támadóidő lejártát jelző dudaszó pillanatában triplát, majd még Radocaj Tama szerzett duplát, így a szünetre 15 pontos előnnyel vonultak a vendégek. (7-15)

Szünet után több mint két percig egymás hibáiból éltek a csapatok. Takács Kata büntetőkből növelte a győri előnyt. Orsó Viktória felelt triplával. Küzdelmes, jó iramú, de elég sok hibával tarkított játék mellett tartotta 10 és 15 pont közötti előnyét a Győr. Két másodperccel a negyed vége előtt Vajdával szabálytalankodtak a hazaiak, s ebből remekül jött ki a vendég. Csupics reklamált, ugyanis technikait kapott, s Vajda 3 büntetőt dobhatott, mindhármat értékesítette. Maradt a labda a Győrnél, és a rövid idő Radocajnak elég volt egy bravúros triplára, így a negyed utolsó két másodpercében 6 pontot dobva 19 pontos előnnyel kezdhette a vendégcsapat az utolsó tíz percet. (14-18)

A zárónegyed már-már úgy tűnt, hogy soha nem fog véget érni a sok időkérés és csere miatt. Bár a győriek okosan, türelmesen játszottak, a szakasz közepén a Medgyessyvel szemben labdát vesztő Czirják Noémi kapott sportszerűtlen hibát, a büntetők és a labdabirtoklás utáni Orsó kosár 15-re csökkenette az előnyüket. (21-16)

Bár Sztevan Csupics tanítványainak nem volt veszíteni valója a kemény ellenfélnek számító, és egyébként a tabella első négy helyének valamelyikére számító Győr ellen, mégsem tudtak felszabadultan, tudatosan játszani.

MTK Budapest - CMB CARGO UNI Győr 56-70 (14-21, 7-15, 14-18, 21-16)

Sztevan Csupics vezetőedző (MTK Budapest): – Az első negyedben nem voltak jó dobásaink, több tiszta helyzetet kihagytunk, így tudott a Győr előnyt szerezni. A második negyedben nyolc percig kimondottan jól játszottunk, ám azután ismét buta hibákat ejtettünk. A második félidőben ugyan próbáltunk visszajönni, de ekkor már a szerencse sem állt mellettünk. Gratulálok a sokkal jobb Győrnek, mi pedig dolgozunk tovább.

Völgyi Péter vezetőedző (Győr): – Fárasztó héten vagyunk túl, közel 30 órát utaztunk Svédországba és vissza. Kíváncsi voltam, hogy fejben mennyire tudják majd összeszedni magukat a lányok. Szerencsére, jól, hiszen a mérkőzés nagy részében mi irányítottunk, megérdemelten nyertünk. Játékosaim közül Vajda Anna és Radocaj Tamara teljesítményét emelem ki.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!