Atlétika
Jankovics Dániel

A magyar sícsillag

Publikálva: 2015.03.03 Frissítve: 2015.03.03 Sísportok

2015 tavaszára országos sztár lett Edit, mi sem jelzi ezt jobban, mint a kereskedelmi tévék érdeklődése. Korosztályos világversenyeken győzött. A 2014-es olimpián hetedik lett. 2015-ben, St. Moritzban, Világkupa dobogós, majd Kanadában világbajnoki tizenharmadik.

Elsősorban a menő számok a fő terepe, vagyis a gyors pályákon igazán jó. A lesiklásban a legerősebb, legjobb helyezéseit itt érte el. Második a szuper-óriásműlesiklás, itt is képes bármikor a legjobbak között végezni. Rendszeresen indul kombinációban (lesiklás+műlesiklás) is.

Évről évre közelebb került az elithez, idén már tagja is. Kijön számára a lépés, bárhol dobogóra állhat. 2012-ben a Világkupában 1, 2013-ban 26, 2014-ben 80, 2015-ben meg már 99 pontot gyűjtött. Úgy, hogy decemberben kéztörést szenvedett, az idény második felére a térde fájdult meg.

Tervei szerint márciusban még startgépbe áll Garmisch Partenkirchenben, illetve Meribelben, ami a Világkupát illeti. Bízzunk benne, az őt Bulgáriában gyengébb teljesítményre (36. és 44. helyezés) kényszerítő térde engedi, hogy először kerüljön száz pont fölé!

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!