Atlétika
Krizsán Xénia

A legszorosabb sima győzelem idén (GALÉRIA)

Publikálva: 2015.10.26 Frissítve: 2015.10.26 Kosárlabda női

A Szeged vendégjátéka sem hozta zavarba a csapatot, továbbra is menetelnek a kosaras lányok, a hibátlan szezon, többé-kevésbé rögös útján.

Vasárnap délután, az NB I/B negyedik fordulóját rendezték, az MTK Budapest női kosárlabdázói a Városmajori Kosárcsarnokban fogadták a Szegedi KE együttesét. A roppant fiatal csapattal érkező Szeged, az első negyed legelején ráijesztett Sztevan Csupics csapatára, majd a hazai pályán, idei második bajnokiját játszó MTK Budapest felőrölte ellenfelét.

A Baksa Bettina, Jankó Flóra, Ambrus Szandra, Nagy-Bujdosó Nóra, Turóczi Nikolett kezdő ötös kissé álmosan kezdett. 9-9 állt az eredményjelzőn 5 perc játék után, aztán fokozatosan megmutatkozott a lányok tudásbéli fölénye. Ismét agresszív, látványos, emberfogásos védekezésből indulhattak a szépen megkomponált akciók. Nagy-Bujdosó Nóra a szezonban nem először vette magára a vezér szerepét, értékes pontjai mellé kiváló labdákkal hozta helyzetbe társait, és még a palánk alatt is szorgosan szedte a lepattanókat.

A második negyed már egyértelműen az MTK Budapest kosaras hölgyeinek fölényét hozta, 13 perc játék után, már több, mint húsz pont volt a különbség. Pontok a körtében, távolról, faultokkal együtt szerzett kosarak, felettébb színes gólszerző palettát tudnak felmutatni a lányok. Az első félidőben 60 százalékos mezőnymutatóval zártak a lányok, ami igen jónak mondható.

Egy hét alatt a harmadik meccsüket játszották vasárnap fehér-mezes kosarasaink, így nem csoda, ha a nagyszünet után – 23 pontos előny birtokában – fáradtan indult a harmadik negyed. Olyannyira, hogy négy perc játék alatt, a harmadik negyedben mindössze két kosár született. A végül 13-8-ra megnyert játékrészben mutatkozott meg először idén a lányokon a fáradtság, rövid dobások kintről, kissé könnyelműen eladott labdák utaltak e jelenségre.

A záró negyedet már a Szeged nyerte két ponttal, azonban ez mit sem számított, Csupics mester tanítványai ismét sima győzelmet arattak, köszönhetően a pazar első félidőnek.  A pontkirálynő vasárnap este is Nagy-Bujdosó Nóra lett, de ugyancsak kiemelendő Suppán Anna, aki mind védekezésben, mind támadásban hasznos láncszem volt – főleg padról beszállva – akárcsak Jankó Flóra, és az irányító Baksa Bettina. Turóczi Niki fault problémák miatt, a szokásosnál valamivel kevesebb játékpercet kapott ezúttal. Érdekesség, hogy csak a kezdő ötösünk pontjai többet tettek ki, a vendég együttes által szerzett pontoknál. A részletes statisztikai adatokat az MKOSZ honlapján elérhetik.

Az MTK Budapest szerb vezetőedzője, Sztevan Csupics is érzékelte a hibákat, de elégedett a látottakkal, és bizakodó a jövőt illetően:

– Most nyújtottuk a leggyengébb játékot, mégis simán tudtunk nyerni. Látszik a csapaton, hogy hétről-hétre domináns a pályán, így pedig nehéz komolyan venni a meccseket. Ezt mindig elmondom, de azért, mert ez ennek az egész idénynek a kulcsa. Futásban, dobásban, a játék minőségében könnyedén a Szeged fölé nőttünk, voltak gyengébb periódusaink, de így is jár a gratuláció a lányoknak! Jövő héten nincs forduló, tudunk pihenni és dolgozni is, hogy folytassuk a jó szériát.

A szezon elején járunk ugyan, de érdemes gondolkozni azon, hogy megálljt tudnak-e parancsolni a lányoknak?! Egyelőre úgy tűnik, a Hepp Kupa terhelés mellett is csúcsformában van mindenki, kivétel nélkül, így pedig a döcögősebbnek tűnő meccsek is „sima győzelmekkel” zárulhatnak.

Hajrá lányok, így tovább!

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!