Kézilabda
Dakos Noémi

A legjobb magyar világbajnoki szereplés

Publikálva: 2015.02.15 Frissítve: 2015.02.15 Sísportok

Tizenharmadik helyezés fő számában, a lesiklásban. Fogalmazzunk úgy: megbízható. Kiesés szuper-óriásműlesiklásban, visszalépés kombinációban. Negyvenedik hely óriás-műlesiklásban. Műlesiklásban Edit nem állt rajthoz. Jobbat vártunk, miként olimpiai hetedik helyezettünk is magától.

Így látta a St. Moritzban Világkupa bronzérmes síelő.

– Számomra véget ért a Világbajnokság. A GS (óriás-műlesiklás – a szerk.) versennyel zártam ezt a hosszú, nehéz és fárasztó verseny sorozatot. – írta saját közösségi oldalán Miklós Edit. – A célkitűzéseimet nem sikerült teljes mértékben teljesítenem, de a DH-futamban (downhill, magyarul lesiklás) elért 13. helyezés az eddigi legjobb eredményem világbajnokságokon.

Megjegyzendő, nemcsak Edit számára, hanem a valaha volt legjobb magyar szereplés is egyben az alpesi sísport történetében.

– Rengeteg új dolgot tapasztaltam, és pozitív élményekkel gazdagodtam. Ezekért a szép emlékekért érdemes korán kelni és sokat dolgozni – értékelt Edit.

 Beaver Creekkel nem zárult a síszezon, hiszen a Világkupa sorozata még a derekán tart.

– Még nincs vége. Most kis pihenő következik, nem árt az érzékeny térdemnek sem, majd február végén folytatódik a Világkupa. A tervek szerint beállok a rajtgépbe Bulgáriában, Németországban, és nagy valószínűséggel Franciaországban zárom a szezont. – Edit gondolt egyre népesebb táborára is. – Színfalak mögött: Facebook oldalamon betekintést kaphattok, hogy mi történik lesikló futam előtt a rajtban.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!