Atlétika
Jankovics Dániel

A kulcs a koncentráció

Publikálva: 2017.01.07 Frissítve: 2017.01.06 Kézilabda

A K&H női kézilabda liga 10. fordulójában az MTK Budapest az Ipress Center-Vác otthonába látogat.

A kék-fehérek részéről bizakodásra adhat okot, hogy egy körrel korábban le tudták győzni a nyolcadik helyezett Siófok KC-t, igaz, a hét közben debreceni vereségükkel búcsúztak a Magyar Kupa küzdelmeitől.

– Szomorúak voltak a lányok, nem is elsősorban a vereség, inkább a mutatott játék miatt – idézte fel a szerdai mérkőzést Golovin Vlagyimir, az MTK Budapest vezetőedzője. – Éppen a Siófok ellen bizonyítottuk, de például az edzéseken is látom, hogy ennél sokkal többre vagyunk képesek.

A tavalyi szezon egyik legjobb meccsét Vácott játszotta az MTK Budapest: a sérülésektől tizedelt fővárosiak hatalmasat küzdve, egy góllal felül tudták múlni ellenfelüket, így két ponttal távozhattak. Az akkori, 20-21-es végeredménnyel minden bizonnyal Vova is kiegyezne, de tudja, pokoli nehéz dolga lesz tanítványainak.

Nem szabad, hogy megtévesszenek a közelmúlt felemás eredményei: a Vác nagyon erős, jó nevekből álló csapat, így sajnos nem csak rajtunk múlik, hogy alakul a mérkőzés – vélekedett a kék-fehérek mestere. – Persze úgy megyünk oda, hogy játszunk egy jó meccset, meglátjuk, mire lesz ez elég. Csak akkor lehet esélyünk, ha koncentráltak leszünk, mint a Siófok ellen, semmiképpen sem lehetünk olyan felelőtlenek, mint Debrecenben.

A szerdai kupameccset Termány Rita kisebb sérülés, Jelena Abramovics pedig betegség miatt kihagyni kényszerült, ám szombaton már mind a ketten pályára léphetnek.

Léna megfázással küszködött, de már jobban van, remélem, szombatra visszanyeri az erejét. Rita is hadra fogható lesz, a napokban már teljes értékű edzésmunkát végzett. A fáradásos sípcsonttörésből felépülő Lana Frankovics februárban, Horváth Dóra pedig márciusban térhet vissza, de nem szeretnénk semmit elkapkodni.

2017. január 7. 18:00 Ipress Center-Vác – MTK Budapest; K&H női kézilabda liga mérkőzés, Vác Városi Sportcsarnok (2600 Vác, Bán Márton út 3.)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!