Kézilabda
Dakos Noémi

A középszekció is lezárta az idényt (GALÉRIA)

Publikálva: 2018.06.16 Frissítve: 2018.06.16 Sándor Károly Akadémia

U12-U15-ös korosztály is az Új Hidegkuti Nándor Stadionban búcsúztatta az évet.

Június 14-én az Új Hidegkuti Nándor Stadionban tartotta évzáró vacsoráját a középső szekció négy csapata. Az eseményen Garami József társaságában tölthettek el néhány órát az U12-U15-ös korosztályok tagjai. Az edzői stáb átadta U12-es és U13-as csapatunknak az aranyérmet, majd a különdíjak következtek a csapatok legjobbjainak, illetve három kiemelkedően teljesítő fiatalnak.

U15-ös csapatunk év játékosa Farkas Botond lett. Boti az U15-ös csapat keretében kezdte az idényt, ám mindössze 12 mérkőzésen lépett pályára, és három gólt szerzett. Ennek az oka, hogy az idény jelentős részében az U16-os csapatban pallérozódott, 17 mérkőzésen 6 gólt szerzett középpályásunk.

U14-ben Merényi Ádámot válaszotta meg a stáb az idény legjobbjának. A 2004-es születésű játékos 26 mérkőzésen öthette magára csapatunk mezét, így rengeteg ideje volt bizonyítani, miért esett rá edzőinek a választása.

U13-as bajnokcsapatunk legjobbja Mucsányi Miron lett. Miron 22 mérkőzésen – mindig kezdőként – szerepelt Lednitzky András csapatában, és 10 gólt szerzett a Közép-Kelet bajnokságban. Mellette Szemerédy Koppány U14-es csapatában is pályára lépett két alkalommal, itt egyszer volt eredményes.

U12-es – szintén bajnoki címet ünneplő – csapatunkból Forró Dominikot választotta meg a szakmai stáb az idény legjobbjának. Dominik első évét töltötte kék-fehér színekben, 19 alkalommal lépett pályára és 25 gólt szerzett, ezzel hozzásegítve csapatunkat az éremhez.

Az akadémiához hasonlóan ismét három különdíjat ítéltek oda. A középső szekció legjobb kapusának Gyetván Márkot választották. Márk az U13-as csapat kapusa, 22 mérkőzésből 14 alkalommal kapott gól nélkül hozta le a mérkőzést. Teljesítményének és fejlődésének elismerése a különdíjon kívül, hogy háromszor pályára lépett az U14-es csapatban is.

Az év embere díjat két játékosnak ítélte oda a stáb. Varga Bence 21 alkalommal szerepelt a bajnok U13-as csapatban, ezeken egyszer volt eredményes, igaz, neki nem a góllövés a fő feladata. Harcias „négyesünk" játéka és fejlődése a stábtól kapott egyéni elismerésben is kiteljesedett.

Bence mellett az év másik embere díjat Almomani Nathaniel kapta. Almo 24 alkalommal lépett pályára Mihályi Tamás U12-es csapatában, és 15 gólig jutott. Debütálhatott az U13-ban is, ahol csereként pályára lépve góllal hálálta meg a bizalmat. 

Gratulálunk a középszekció csapatainak, jó pihenést kívánunk a nyári szünetre!

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!