Atlétika
Szabó Beatrix

A HPCL szezon számokban

Publikálva: 2020.06.29 Frissítve: 2020.06.29

Esportcsapatunk hetedik helyen végzett a bajnokságban.

Az MTK Budapest a HPCL I. osztályában a hetedik helyen végzett a TrollFoci-Hálószaggató eSport mögött. 29 pontot szereztünk, amely kevés volt arra, hogy a szezon elején kitűzött legjobb ötben szerepeljünk. 

Az odavágókon rendszerint gyengébb teljesítményt nyújtottunk, míg a visszavágókon teljesen más arcunkat mutattuk. Remek példa erre a Veszprém Futsal Esport elleni párharc, amikor az első meccsen 3–0-ás vereséget szenvedtünk, a második mérkőzésen pedig gólt sem kapva, 2–0-ra már mi diadalmaskodtunk.

 

Fontos pontokat vesztettünk így, melyek a végső elszámolásnál nagyon hiányoztak.

A 22 találkozón hét alkalommal hagytuk el győztesen a pályát, nyolcszor voltunk kénytelenek ellenfelünkkel osztozkodni a pontokon, hét ízben maradtunk pont nélkül. A nyolc döntetlennel holtversenyben a másodikok vagyunk a ligában. A korábban említett TrollFoci-Hálószaggató eSport rendelkezik a legtöbbel, szám szerint kilenccel.

Kilenc esetben nem találtak be kapunkba, ami az élmezőnybe tartozik. Védelmünk több párharcban is remekül teljesített. A DVSC elleni 3–1-es odavágó volt a mélypontjuk a szezonban. Fehér Bálint hatodik, Mihály Barna nyolcadik lett a belső védők rangsorában. Kovács Dani csak az utolsó fordulókban debütálhatott, így ő ebben a táblázatban alul foglal helyet. 

A legtöbb gólt Majorosi Krisz szerezte, aki a liga statisztikáival foglalkozó virtualprogaming.com adatai szerint hat találatot jegyzett. A legtöbb mérkőzésen pedig Fehér Bálint szerepelt az első csapatunkban. Hátvédünk az összes (22) találkozón páylán volt.

A következő szezon már a FIFA 21-ben veszi kezdetét, várhatóan november körül. Addig minden csapat aktívan fog tevékenykedni az átigazolási piacon, hogy a lehető legerősebb kerettel kezdjen neki az új idénynek. 

Esport szakosztályunk támogatója:

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!