Ritmikus gimnasztika
Pigniczki Fanni

A felnőtt Eb-szint sem elérhetetlen

Publikálva: 2020.08.27 Frissítve: 2020.08.27 Atlétika

Magasugrónknak, a 2.21 méterrel új egyéni csúcsot elért Jankovics Dánielnek még bőven maradt célja az évben.

A Székesfehérváron rendezett MEFOB-on (Magyar egyetemi-főiskolai országos atlétikai bajnokság 2019/2020) az MTK Budapest magasugrója, Jankovics Dániel új egyéni csúcsot állított fel, amely mostantól 2.21 méter. Sportolónk a jelek szerint kiváló formában van, hiszen a X. Gyulai István Memorialon is nyert, – igaz, párosban Szabó Barbarával – jóllehet, akkor csak 2.12 méterrel győzedelmeskedett.

– A Gyulain nem voltak tökéletesek a feltételek, időnként rákezdett az eső, a szél pedig folyamatosan forgott, így nehéz volt belőni a rohamot. A MEFOB-on jobban benne volt a pakliban, hogy sikerül az egyéni csúcs. Nagyon örülök, mert ez igazolja, hogy hatékony felkészülés van mögöttem.

A magasugró viszont nem rejti véka alá azt sem, hogy ha egy picit jobban koncentrál, még nagyobb lehetne az az egyéni csúcs.

– Így is három centit javítottam, szóval nem lehetek telhetetlen, de a 2.24 is sikerülhetett volna. Az első kísérletem még egész biztató volt, azt kellett volna jobban kihasználnom, mert utána sajnos fejben nem voltam toppon, talán túlzottan is megelégedtem azzal, hogy már megvan az egyéni csúcs.

Danira még két verseny vár az idén, amelyekre ugyanúgy célokkal megy, mint eddig.

– 2.24 méter a szint a felnőtt Európa-bajnokságra, amit ugye eltöröltek. Ezt szeretném én is megugrani. Úgy gondolom, hogyha ez összejönne, akkor az nekem, az edzőimnek és az egyesület felé is méltó bizonyítéka lenne annak, hogy igen, el tudom érni egy felnőtt világverseny szintjét. Jövő hétvégén a székesfehérvári csapatbajnokságon, majd rá egy hétre a Szuperliga-döntőn szerepelek, szeretném összehozni ezt a 2.24-et.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!