Atlétika
Szabó Beatrix

A döntetlen lett volna igazságos

Publikálva: 2014.10.28 Frissítve: 2014.10.29 Kézilabda

Így vélekedett Horváth Attila, az MTK Budapest vezetőedzője, aki a Debrecen elleni vereségről, és a Fehérvár KC elleni, következő fordulóról nyilatkozott oldalunknak.

A női NB I-es kézilabda-bajnokság hetedik fordulója sem hozta meg az MTK Budapest számára a kívánt és várt győzelmet, pedig a játékosok nagyon akarták. Horváth Attila szerint néhányan túlságosan is, ezért is csúsztak a hibák a játékba.

Ráadásul nem volt teljes a hazai keret, hiszen Ines Huildi vírusos influenza miatt kénytelen volt kihagyni a meccset. Nagyon gyenge volt, ha vállalta volna a játékot sem tudták volna pályára küldeni, így a lelátóról követte a mérkőzést.

A találkozó első félideje ugyan 14-13-as debreceni vezetéssel zárult, ám ekkor még úgy tűnt, szorosan, de megszülethet az MTK Budapest első, szezonbéli győzelme. A második játékrész közepén azonban – a mintegy százfős fanatikus szurkoló által támogatott – DVSC kezébe került az irányítás. – A második félidőben pályára küldött cserék nem tudták végrehajtani, amit mondtam nekik, kértem tőlük. Kilenc gyönyörűen kidolgozott ziccert hagytunk ki, és ez megbosszulta magát. Javított volna a helyzeten, ha a kapusteljesítményünk kicsivel jobb. Ebben az esetben talán MTK győzelem, de minimum igazságos döntetlen születik – vélekedett Horváth Attila, aki szerint a végeredménytől függetlenül jól játszott a csapat. – Még nagyon sokat kell dolgoznunk, hogy berögződjön a lányokba, amit szeretnék tőlük, de jó úton haladunk – tette hozzá.

Alig ért véget az egyik, pénteken már jön az újabb megmérettetés. Ráadásul igen komoly csapat ellen. – Nagyon nehéz lesz, hiszen a válogatott játékosokkal teletűzdelt Fehérvár KC ellen játszunk. Ennek ellenére reménykedünk, hogy szoros eredménnyel meglepetést okozhatunk. A lányok felszabadultan játszhatnak, hiszen nem lesz bennük nyerési kényszer – nyilatkozta a vezetőedző.

Fehérvár KC – MTK Budapest

Időpont: 2014. október 31. 18 óra

Helyszín: KÖFÉM Sportcsarnok (Székesfehérvár Verseci út 1-15.)

Főoldali kép: Bodrogi Dávid

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!