Kajak-kenu
Korisánszky Dávid

Isten éltessen!

Publikálva: 2020.04.26 Frissítve: 2020.04.26 Tenisz

Temesvári Andrea 54 éves.

Bár szerencsére a visszavonulása óta sem vagyunk rosszul eleresztve jó teniszezőnőkkel, hisz Szávay Ágnes a kétezres évek végén 13., majd Babos Tímea nemrégiben 25. helyezett is volt az egyéni világranglistán, utóbbi ráadásul párosban korunk egyik legnagyobb csillaga, olyan magasra senki sem jutott azóta sem, mint Temesvári Andrea. Ő ugyanis top10-es volt „szingliben”, pályafutásának csúcsán a földkerekség hetedik legjobbjaként jegyezték, vagyis a legközvetlenebb élmezőnyhöz tartozott.

Minek itt szerénykedni: személyében elit játékosunk volt, elit sportágban.

Már az bizsergető érzés a sportrajongó, hát még a sportrajongó sportújságíró számára, hogy évente egyszer, a születésnapján végignézi az eredménysorát: hogy megnyert öt WTA-tornát egyesben, hetet párosban – többek közt olyan világsztárok oldalán, mint Martina Navratilova, akivel Grand Slam-versenyen is győzött 1986-ban, Párizsban. A háló túloldalán bizonyos Steffi Graf és Gabriela Sabatini állt a Roland Garros fináléjában, a női tenisz akkori két legtehetségesebb tinije (a német későbbi egyéni világelső 17, az argentin későbbi egyéni világranglista-harmadik 16 éves volt akkor).

Egyikük sem tudott soha párosdiadalt aratni a leghíresebb salakos tornán. Temesvári Andrea igen.

Hosszú és sikeres pályafutásából két évet vettek el a sérülések, 31 éves koráig volt profi, de azóta sem szakadt el a tenisztől, 2001 és 2004 között a női válogatott szövetségi kapitánya volt, 2002 óta szakkommentátor, alapított teniszakadémiát, ma pedig az MTK edzője. Három gyermek édesanyja.

Április idei utolsó vasárnapján pedig az 54. születésnapját ünnepli.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!