Kézilabda
Szőke Szonja

Bravúros bronzérem

Publikálva: 2020.12.01 Frissítve: 2020.12.01 Vívás – tőr/párbajtőr

Hétvégén először indult Magyar Kupán a Pöltz Anna, Kókai Csilla, Rózsás Júlia összeállítású tőrcsapat, és ha már ott voltak, érmet is szereztek. Előbbi értékelte a hétvége törénéseit.

A Brüll Alfréd Akadémia tőrvívója, Pöltz Anna a hétvégén a Magyar Kupa második fordulójában egyéniben a hetedik helyen zárt, és mindössze egy tusra volt attól, hogy az elődöntőbe kerüljön. Ennek ellenére nem volt maradéktalanul elégedett a teljesítményével.

– Őszintén szólva egyéniben nem volt jó napom, de igyekeztem kihozni magamból a maximumot. A négy közé jutásért egészen a hajráig jól vívtam, ám végül 14-11-es előnyről kikaptam, amit nagyon sajnálok, hiszen ha jobban koncentrálok, meg lehetett volna a meccs. Összességében rendben van a hetedik hely.

Vasárnap a csapatverseny következett, ahol Annáék felállhattak a dobogó harmadik fokára.

– Csapatban először indultunk ilyen felállásban, tehát rendkívül szép eredmény a bronzérem. Vasárnap sokkal felszabadultabban, kevésbé feszülten vívtam, aminek köszönhetően sokkal jobban teljesítettem.

Vívóink nemrég rendkívül hosszú kihagyás után kezdtek el újra versenyezni. 20 éves tőrözőnk elárulta, hogyan élte meg az első pár viadalt.

– Az első két verseny alapján azt tudom mondani, hogy ennél sokkal többet tudok kihozni magamból, de az utolsó asszó ezen a hétvégén mérföldekkel jobb volt, mint múltkor. Fizikailag jó állapotban vagyok a hosszú versenymentes időszak ellenére, és a vívásra is hamar rá lehet érezni, inkább mentálisan nehéz újra élesnek lenni.

A Magyar Kupa-fordulóval még nem ért véget az év, ugyanis a karácsony előtti hétvégén újra pástra lépnek vívóink.

– Még hátravan 2020 legfontosabb versenye, az országos bajnokság. Nagyon készülök rá, hiszen mindenképpen szeretnék dobogós helyen végezni.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!