Kézilabda
Szőke Szonja

Egész jól sikerült a cselgáncsozók éve

Publikálva: 2020.11.29 Frissítve: 2020.11.29 Cselgáncs

Öt arany-, négy ezüst- és tizenkét bronzérmet nyertek az MTK Budapest dzsúdósai az idei országos bajnokságokon, emellett Európa-bajnoki harmadik, ötödik és hetedik hellyel is örvendeztettek minket. Kobza Miklós szakosztályvezetővel beszélgettünk a rendhagyó esztendőben tapasztaltakról.

A dzsúdó talán valamivel jobb helyzetben van, mint a többi sportág idehaza; az országos bajnokságok mellett ugyanis – az ifik megméretését leszámítva – a kontinensviadalokat egyaránt megrendezték a koronavírus-járvány kellős közepén. Az MTK Budapest cselgáncsozói nem panaszkodhatnak: Gőz Roland (90 kg) U23-as Eb-bronzérmet, Rajkai Róbert (81 kg) U23-as Eb-ötödik helyet, Tóth Krisztián (90 kg) pedig felnőt Eb-hetedik helyet szerzett az ősszel. Ami az ob-kat illeti: nyolc korosztályos eseményen összesen öt arany-, négy ezüst- és tizenkét bronzmedált nyertek az MTK-sok.

– Nagyon hektikus év volt. Az év eleji országos bajnokságokon betegségek és serülések miatt a csapat több tagja kényszerpihenőre szorult, szóval akár még jobban is szerepelhettünk volna összességében. Mindezt figyelembe véve egész jól sikerült az évünk, nem panaszkodhatunk. Előfordulhat az ilyesmi, csak ezek azok a befolyásoló tényezők, amelyekkel nem lehet előre számolni – vélekedik Kobza Miklós szakosztályvezetőnk.

Ez utóbbi mondatával természetesen a koronavírus-járványra is célzott…

– A termeket bezárták tavasszal, a versenyeket törölték. Május végén újra edzhettünk közösen, de viadalok továbbra sem voltak, ráadásul a válogatott keretedzéseket is csak hébe-hóba tartották meg. Szerencsére végül rendeztek nemzetközi és hazai eseményeket is, de ettől függetlenül nagyon nehéz évet zártunk.

A szakosztályvezetőtől azt is megkérdeztük, melyek voltak az év legfőbb tanulságai.

– Az, hogy nem lehet leállni a munkával, valamilyen szinten akkor is foglalkozni kell a versenyzőkkel, ha a helyzet ettől ellehetetlenít minket. Ahogyan mi is tettük azt tavasszal, muszáj tartani folyamatosan a kapcsolatot. Ennek köszönhetően alkotunk talán még erősebb egységet most.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!