Atlétika
Szabó Beatrix

Két MTK-s dzsúdóssal rajtol pénteken a budapesti Grand Slam-verseny

Publikálva: 2020.10.22 Frissítve: 2020.10.22 Cselgáncs

Cselgáncsozóink vezetőedzője, a felnőtt férfiválogatott szövetségi kapitánya, Pánczél Gábor nyilatkozott a budapesti olimpiai kvalifikációs Grand Slam-verseny rajtja előtt egy nappal arról, milyen esélyekkel vág neki Rajkai Róbert és Tóth Krisztián a viadalnak.

Az MTK Budapest dzsúdószakosztálya két versenyzővel képviselteti magát a budapesti Papp László Sportarénában pénteken kezdődő olimpiai kvalifikációs Grand Slam-versenyen: a felnőtt-világbajnoki ezüstérmes Tóth Krisztián (90 kg) és Rajkai Róbert (81 kg) egyaránt tatamira lép.

Persze ne feledkezzünk meg a férfiválogatott szövetségi kapitányáról, a vezetőedzőnkről, Pánczél Gáborról sem, aki vegyes érzésekkel fogadta a sorsolást:

– A ghánai Kwadjo Anani és a brazil Marcelo Gomes között dől el, kivel küzdhet Krisztián a legjobb harminckettő között. Úgy vélem, utóbbi az esélyesebb, és azt hiszem, meg kell oldani ezt a párharcot. A folytatás máris kemény diónak ígérkezik: az orosz Mihajl Igolnyikov és a grúz Avtandili Csrikisvili egyaránt zseniális cselgáncsozó, Krisztiánnak nagyon össze kell szednie magát a továbbjutásért. Ebben a súlycsoportban nincs könnyű sorsolás, rendkívül erős a mezőny. Ami Robit illeti: a francia Alpha Oumar Djalo ellen kezdi meg szereplését, aki kellemetlen rivális, de ha elkapja a fonalat, legyőzheti. Ezután a mongol-osztrák-görög trió győzteséből érkezhet cselgáncsozó; nem egyszerű, de akár még ezen a feladaton is túl lehet jutni néhány jó mozdulattal. Utána a vb-bronzérmes török, Vedat Albayrak várható, akivel megküzdött már egyszer a tavalyi, minszki Európa-bajnokságon – kiváló meccs volt, akkor a töröké lett a győzelem – vélekedik Pánczél Gábor.

Sokáig úgy tűnt, hogy az U23-as Európa-bajnokunkért, Gőz Rolandért (90 kg) egyaránt szoríthatunk a Grand Slam-viadalon, erre mégsem kerülhet sor: hétfőn, edzés közben ráesett a vállára. Pánczéllal úgy döntöttek, nem kockáztatnak, neki ugyanis jóval fontosabb, hogy az idén megvédje a korosztályos Eb-címét.

A PROGRAM
Október 23., péntek

Férfi 60 és 66 kg, női 48, 52 és 57 kg
10.00: selejtezők, 17.00: bronzmérkőzések, döntők
Október 24., szombat
Férfi 73 és 81 kg, női 63 és 70 kg
10.00: selejtezők, 17.00: bronzmérkőzések, döntők
Október 25., vasárnap
Férfi 90, 100 és +100 kg, női 78 és +78 kg
10.00: selejtezők, 17.00: bronzmérkőzések, döntők

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!