Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Nem mi vezettünk a végén

Publikálva: 2020.10.07 Frissítve: 2020.10.07 Kosárlabda női

Fordulatos mérkőzésen, nagy izgalmakat hozó végjáték után kapott ki három ponttal TFSE-MTK Budapest a Ludovika-FCSM Csata együttesétől.

Szerda este a női NB I/A csoportos kosárlabda-bajnokság második fordulójában a Magyar Bianka irányította TFSE-MTK Budapest a Ludovika-FCSM Csata együttesét fogadta, és szoros végjátékban szenvedett 72–69-es vereséget. A mérkőzés jobban is kezdődhetett volna. A vendégek két hárompontossal és három duplával indítottak, míg nekünk nem volt sikeres kísérletünk, így két és fél perc után az igen baljósan festő 0–12 állt az eredményjelzőn. Szerencsére Bernáth Réka triplájára ezúttal nem kellett annyit várni, mint az első fordulóban a Győr ellen, és Dúl Panka is beköszönt távolról – megkezdtük a visszazárkózást. A hátrányt viszonylag gyorsan ledolgoztuk, Kovács Vanessza duplájával 15–15-re egyenlítettünk, az első negyedet pedig egypontos hátrányban zártuk (18–19).

A második tíz percben fej-fej mellett haladtak a felek, egyik csapat sem tudott meglépni a másiktól, Bernáth közelije után először szereztük meg a vezetést a meccsen (29–28). Igaz, az előnyt nem tudtuk sokáig megtartani, két Csata-dupla érkezett, a játékrész pedig Bernáth harmadik, majd a túloldalon Lelik Réka második triplájával zárult (32–35).



A nagyszünet után Chanise Jenkins is megmutatta, hogyan kell hárompontost dobni, azután a gyűrűbe juttatott szép középtávolit, majd Alisia Jenkins is beszórta a maga dupláját, máris 39–35 volt ide. Az ellenfél, azon belül is leginkább Lelik érezte ekkor, valahogyan meg kell törniük a kibontakozó lendületünket, és nem is hagyták, hogy meglépjünk, a harmadik tíz perc végéig felváltva vezettek az együttesek, 48–50-nel kezdtük a negyediket.

Folytatódtak az izgalmak, de alig több mint öt perccel a találkozó vége előtt hétpontosra növelte az előnyét a Csata, ekkor Magyar Bianka időt kért, de a következő kosarat sem mi se szereztük (54–63). A vendégek időkérése után Chanise triplája hozott minket közelebb, majd Alisia csökkentette négypontosra a hátrányt. Két perccel a vége előtt Chanise keze újra elsült távolról, és egyetlen pont maradt a különbség (62–63). Megint időt kértek a vendégek, de Alisia duplája után már mi vezettünk. Aztán megint ők. Négy ponttal is. Aztán tizenhét másodperccel a vége előtt mi, tizenkettővel ők. (69–70) Időt kértünk, de a legfontosabb támadásunk közben labdát veszítettünk, a fault után a Csata mindkét büntetőjét értékesítette, Dúl Panka hárompontos kísérlete után pedig a labda, sajnos nem hullott be a gyűrűbe (69–72). Vége.

Így csapatunk a Győr otthonában elszenvedett 91–82-es veresége után a második bajnokiján sem tudott nyerni.


TFSE-MTK BUDAPEST–LUDOVIKA FCSM CSATA 69–72 (18–19, 14–16, 16–15, 21–22)
Pontszerzőink: Bernáth Réka 21/9, Chanise Jenkins 18/12, Alisia Jenkins 18/3, Dúl Panka 5/3, Kovács Vanessza 4, Németh Alma 3

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!