Taekwondo
Salim Sharif

Néhány éven belül a legkisebbek is válogatottak lehetnek

Publikálva: 2020.07.23 Frissítve: 2020.07.23 Rövidpályás gyorskorcsolya

Több mint egy éve dolgozik rövidpályás gyorskorcsolyázóinkkal Heidum Bernadett és Kun Bálint Tibor. Utóbbi, a vezetőedző kifejtette, továbbra is kiváló helyzetben van az MTK Budapest csapata.

Szintre napra pontosan tizenöt hónappal ezelőtt kezdte meg a munkát rövidpályás gyorskorcsolyázóinkal az új edzői team: Heidum Bernadett és Kun Bálint Tibor állt a technikai stáb élére, s rögvest megkezdte a munkát az egyesületben maradt gyerekekkel.

– Kiváló helyzetben vagyunk, hiszen az utánpótlás-válogatottban és az olimpiai keretben egyaránt vannak korcsolyázóink. Szerencsére több kiemelkedő képességű versenyzőnk hű maradt a klubhoz: ezek a sportolók biztonságban érezték magukat, emellett garanciát láttak arra, hogy továbbra is jó eredményeket érhetnek el. Mindent elmond, hogy a junior országos bajnokságon a mi egyesületünk volt a legsikeresebb; negyvennégy éremmel magasan az éremtábla élén zártunk – mondja a vezetőedzőnk, Kun Bálint Tibor.

– Immár öt éve az MTK-ban nevelkedem, és nagyon szeretem a csapatot. Örülök neki, hogy új edzőink lettek, imádok velük dolgozni, és csak jót tudok mondani róluk. Rengeteg figyelmet fordítanak a technikai fejlődésünkre, ezt nagyon fontosnak tartom – nyilatkozza a többszörös országos bajnok, junior-világbajnokságot is megjárt Dobrán Flóra.

Kérésünkre a csapat másik versenyzője, Imre Patrik is kifejtette, miért szeret az MTK-ban edzeni.

– Három évvel ezelőtt érkeztem Szombathelyről, korábban nyolc és fél évig görkorcsolyáztam. Tetszik a sportág gyorsasága, s az is, hogy csak egy irányba kell menni. Több mint egy éve új mesterrel dolgozhatok, Kun Bálint Tiborral; rengeteget javított a technikámon és a gyorsaságomon. Neki köszönhetően harcoltam ki az Európa-kupában való indulási jogot.

Arra is kíváncsiak voltunk, milyen szakmai elképzelésekkel érkezett Kun, s ezekből mit tudott megvalósítani.

–  A kollégáimmal együtt szerettük volna egyben tartani a csapatot: stabilizálni a helyzetünket, megőrizni tanítványaink bizalmát. Ezt úgy valósíthattunk meg, hogy olyan célokat tűztünk ki magunk elé – s aztán értünk is el –, amelyekkel megmutathatjuk,  jó munka zajlik az MTK-ban. Ez volt talán a legfontosabb kihívás. A szezonbeli elvárásainkat teljesítettük, elértük azokat a nemzetközi és hazai sikereket, amelyeket terveztünk. A paletta nyilván nem teljes, vannak olyan sportolók, akik jobban szerepelhettek volna egy-egy erőpróbán, de azt hiszem, ez normális. Ahogyan azt már említettem, biztos versenyzőket adunk a válogatottaknak, és a legkisebbeket elnézve állíthatom, néhány éven belül ők is tagjai lehetnek a nemzeti alakulatoknak. Látjuk tehát azt a fejlődési vonalat, amit eddig is képviselt az MTK, és tovább haladhatunk rajta.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!