Atlétika
Nagy Marcell

Hamarosan újra jégre léphet

Publikálva: 2020.05.24 Frissítve: 2020.05.24 Rövidpályás gyorskorcsolya

Klubunk világbajnoki ezüstérmes rövidpályás gyorskorcsolyázóját, Bácskai Sára Lucát kérdeztük a tavalyi szezonról, a járványhelyzetről, valamint az alapozásról.

– Hogy élted meg az utóbbi két hónapot? Miként tudtad formában tartani magad?

– Számomra nem volt olyan jelentős a változás. Már egy hónapja a csapattal edzhetek, amíg pedig otthon voltam, sokat használtam a spinning biciklimet. A szezon utolsó versenyét, a világbajnokságot elhalasztották, utána pedig kaptunk egy hónap pihenőt, így a mi edzésprogramunkat csak minimálisan befolyásolta a koronavírus-járvány.

– Mikor mehettetek vissza a Gyakorló Jégcsarnokba és mikor kezdhetitek meg a jeges edzéseket?

– Április közepén, két negatív teszt után térhettünk vissza a csarnokba. Főleg biciklizéssel, kondival és némi mozgásimitációval teltek a foglalkozások, ezek leginkább az állóképességet fejlesztik. A jeget másfél hete megcsinálták, remélhetőleg pár nap múlva már használni is fogjuk.

– Hogy sikerült az előző idény?

– Az első két versenyt leszámítva viszonylag jól teljesítettem magamhoz képest. A kezdeti hullámvölgy után 1500-on szinte mindig sikerült bejutnom az elődöntőbe a világkupaversenyeken, tehát nem lehetek elégedetlen.

– Hogy fog kinézni a 2020-ban kezdődő versenyszezon? Milyen célokat tűztél ki?

– Lehet, hogy csak jövő januárban indul, de arról is volt szó, hogy már novemberben elkezdődik. Nekem az utóbbi verzió jobban tetszik, és nézők nélkül akár reális is lehet, azonban konkrét információink nincsenek, augusztusban lesz erről döntés. A célkitűzéseket illetően: szeretném tartani ezt a formát, versenyről versenyre bejutni az elődöntőbe és elérni azt, hogy ne ingadozzon a teljesítményem.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!