Tenisz
Fucsovics Márton

Messziről jött, de jókor

Publikálva: 2020.05.06 Frissítve: 2020.05.06 Röplabda

Ülőröplabdázóink szakvezetője a távoli Kuba szülötte, edzésmódszerei viszont nagyon is közel állnak a hölgyekhez, akik hamar megszerették a temperamentumos trénert.

Don Tato. Ez a beceneve női ülőröplabdázóink új edzőjének, aki talán már nem is annyira új, mert tavaly vette át a csapatot, de most van alkalom arra, hogy bemutassuk. Yuliel Puentes Rivery a teljes neve, ebből pedig kiderül, hogy külföldi, egész pontosan kubai származású, 37 éves, fiatalos, temperamentumos.

Igaz, inkább csak az edzéseken, ahol időnként zeng a hangjától a terem, mert nem fogja vissza magát, ha magyarázni kell, vagy megmutatni valamit, és a véleményét sem titkolja el a tanítványok elől, a meccseken viszont sokkal inkább jellemző rá, hogy a nyugalom szobra, bár azért ki lehet hozni őt is a sodrából. Hamar sikerült elfogadtatnia magát nálunk, az elfogadásra sok esetben nagyon vágyó mozgássérült hölgyekkel, aminek talán az egyenessége lehetett a legfőbb magyarázata, no meg hogy mindenre volt válasza és mindenkiben megbízott. Szeptemberi érkezésekor új színt hozott a csapatba, új edzésmódszereket és új látásmódot a pályán, ami nagyon kellett a válogatottként tavaly nyáron csalódást keltő hazai rendezésű Európa-bajnokságot záró lányainknak.

Ott és akkor ugyanis sokan belefásultak az ülőröplabdába, az azzal járó sok edzésbe, utazásba.

A főiskolai tanulmányait Havannában végző sportszakember 2011 óta edzősködik, és szülőföldje után megjárta Venezuelát, Kolumbiát, Bolíviát, hogy aztán családi okokból egyszer csak Magyarországra költözzön.

– Úgy ismertem meg a legutóbbi szezon elején, hogy az UTE csapatában játszott egy kubai lány, ő futott vele véletlenül össze a Keleti pályaudvarnál, és mesélte, hogy neki volt az edzője otthon – mondta róla Várhegyi Anikó, csapatunk vezetője, aki korábbi párja révén kötődik a közép-amerikai országhoz. – Erre rácsaptam, elhívtam beszélgetni, hogy egyáltalán mit tud, merre volt edző.  Ekkor kiderült, hogy Kubában dolgozott ülőröplabdásokkal, tehát a röplabda ezen válfajáról is van tapasztalata. Tatico csupaszív ember, nagyon örült, hogy felkértem edzőnknek, én pedig nagyon bíztam benne, hogy nem csal a megérzésem. A lányok örömmel fogadták, eleinte voltak nyelvi nehézségek, de mindent megoldottunk. Szombatonként edzette a gyerekeket is, akiket Lugosi Márti edzőtársunk hozott az iskolájukból, és ők egyre többen lettek, mert szeretik, ahogy foglalkozik velük. Mind a felnőttek, mind pedig a gyerekek sokat, látványosan sokat fejlődtek, amit mi sem mutat jobban, mint hogy a szezon elején örültünk, ha átmentek a nyitások a túlsó térfélre, február végén viszont már kettőből kétszer megvertük a Magyar Kupában a másik itthoni lánycsapatot, amelyben jóval rutinosabb eredetileg álló röplabdások játszottak, így sikerült megszereznünk az előkelő ötödik helyet. A továbbiakban is szeretne minket edzeni, azt mondta, hogy semmi pénzért sem válna meg tőlünk.

Az ő edzéseit senki sem akarja ellógni!

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!