Ritmikus gimnasztika
Pigniczki Fanni

Negyedik és tizenegyedik hely egyéni összetettben

Publikálva: 2020.11.14 Frissítve: 2020.11.14 Torna

Ez történt a második napon.

A tornászok mesterfokú bajnokságának szombati napján, a női egyéni összetett döntőjében Schermann Biankának és Szmirnov Annának szurkolhattunk. Előbbi a második, utóbbi a hetedik legjobb eredménnyel került be. Nem volt könnyű dolga a lányoknak, hiszen a pénteki versenynap után ismét négy gyakorlatot kellett bemutatni, ami fizikailag rendkívül megterhelő, főleg ebben a bizonytalanságokkal teli szezonban.

Végül a fináléban Schermann Bianka 48.200 pontot gyűjtött be, ezzel a negyedik helyen zárt Kovács Zsófia (52.200), Mayer Gréta (50.200) és Székely Zója (50.000) mögött, míg Szmirnov Anna 43.700 ponttal a 11. helyen végzett.

Szakosztályunk vezetője, Botyánszky Mariann így értékelte a történteket:

– Bianka változtatott a tegnapi talajgyakorlatán, hiszen a holnapi szerenkénti döntőkre is gondolnunk kellett a terhelés miatt. Sajnos a gerendagyakorlatába hiba csúszott, amiért nagy kár, hiszen akár a dobogó is meg lehetett volna. A korlát és az ugrás is remekül ment, összességében nem lehetünk elégedetlenek a negyedik hellyel. Anna nagyon szép talajgyakorlat után az ugrást is remekül abszolválta, majd a korláton rontást követően kellett bravúrosan korrigálnia, hogy befejezze a gyakorlatot. Dicséretre méltó, hogy nem adta fel, és végrehajtotta a feladatot, így végül a juniorok között a harmadik legjobb eredményt érte el.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!