Tenisz
Gálfi Dalma

125 év (GALÉRIA)

Publikálva: 2014.11.14 Frissítve: 2014.11.15

Egészestés dokumentumfilm az MTK első 125 évéről

Vasárnap, az 1888. november 16-án alapított MTK sportegyesület 126. születésnapján tartják a klub 125 éves történetéről készült egész estés dokumentumfilm díszbemutatóját.

    A "125 év" című film premier előtti sajtóvetítésén az egyik partner, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) adminisztrációs igazgatója, Galambos István elmondta: a közmédia alapvető feladatai közé tartozik, hogy részese legyen eseményeknek, amelyek bemutatják az olyan kezdeményezéseket, amelyek az emberek testi-lelki fejlődését segítik elő, például azt, hogy egy sportegyesület - jelen esetben az MTK - milyen szerepet játszott a magyar sport történtében.
    Hozzátette: az MTVA archív felvételekkel és anyagilag is támogatta a film elkészültét, amely számára a sport szeretetén kívül a kitartásról és az emberségről is szól.
    A rendező Kriskó László elmondta: tavaly nyár végén keresték meg, hogy készítsen filmet a 125. születésnapra. Az alkotás folyamata azonban hosszú ideig tartott, mert sok anyag került elő, több száz órányi archív felvételt néztek meg, és negyven ember szólal meg a filmben.
    "Nem akartuk elkapkodni a munkát, ezért nem a 125., hanem a 126. születésnapon lesz a bemutató" - jegyezte meg. Két verzió is készült a filmből, az egyik feliratozva és jeltolmáccsal.
    Elmondta: a film dramaturgiai elemekkel, interjúkkal, és kordokumentumokkal kelti életre a kék-fehérek elmúlt egy és negyed századát.
    Deutsch Tamás klubelnök zárszavában úgy fogalmazott, "nem nosztalgiafilm készült, mert az MTK hagyományai élő hagyományok, melyek a XXI. század minden napjában élnek. Számomra ez az egyik legfontosabb üzenete a filmnek". 
    Szólt arról is, hogy a film az MTVA-nak köszönhetően a közmédiában lesz látható majd, és tárgyalásokat folytatnak moziforgalmazásról is. Az alkotás később az MTKhonlapjáról is letölthető lesz.

125 év

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!