Kézilabda
Farkas Johanna

120 pont fölött (GALÉRIA)

Publikálva: 2015.11.26 Frissítve: 2015.11.26 Kosárlabda női

Nem való nekünk ez az NB I/B! Idegenben, 62 pontos különbséggel nyertek a kosaras lányok.

Pár nap híján három teljes hét telt el, és női kosárlabdázóink nem léptek pályára az NB I/B keleti csoportjában.  Szerda este, Sztevan Csupics együttese visszatért a parkettre, a soron következő ellenfél pedig a tabella alsó szekciójában tartózkodó Kiss Lenke Kosársuli volt. Megszemélyesítve a felek találkozóját, akár Nagy Dóra és Kiss Lenke csatájának is felfoghatjuk az összecsapást. A vendégszereplés a lányoktól elvárt eredményt hozta.

Két hiányzóval lépett pályára az MTK Budapest, Nagy-Bujdosó Nórát, a magyar válogatott meghívó – illetve a válogatottság során összeszedett talpsérülése – tartotta távol a játéktól, míg a csapat másik magasposztú játékosa, Szabó Vivien térdfájdalmak miatt hagyta ki a bajnokit, amely azonban a fontos hiányzók ellenére is simán megnyerhetőnek tűnt.

Baksa Bettina, Szabó Bettina, Jankó Flóra, Ambrus Szandra és Turóczi Nikolett kezdő ötössel indult a játék, méghozzá a megszokott módon. Kicsivel több, mint egy perc után 8-0 állt az eredményjelzőn. Egészen rövid ideig hihette a KLKS, hogy van esélye a meccsen, az első negyed derekán már 20-8-ra vezettek a lányok, Ambrus Szandra kitűnően pótolta az eddig kulcsembernek számító Nagy-Bujdosó Nórát. Nemcsak szerepkörét, hanem eredményességét tekintve is hasonló játékot mutatott, lendületesen támadta a gyűrűt, amikor pedig kellett, hasznos passzokkal hozta helyzetbe társait. 24 pontjával a mezőny legeredményesebbje lett, önzetlen játékát pedig jól példázza 11 assistja.

Suppán Anna csereként, padról beszállva mutatott kiváló játékot, magasbedobók híján neki is beljebb kellett játszania, amitől láthatóan egyáltalán nem ijedt meg, 10 támadólepattanója mellé 19 pont is párosult. Turóczi Nikivel egyedül a palánk alatt, ez az alacsonyabb szerkezet arra is esélyt adott, hogy a szerzett labdák, lepattanók után gyorsindításokból szerezzen könnyű kosarakat a csapat. Tökéletesen illett ehhez a felfogású játékhoz Jankó Flóra és Szabó Bettina is, gyors, alacsonysúlypontú hátvédjeinkkel nem igazán tudtak a hazai védők mit kezdeni. Flóra 18 pontot, 5 gólpasszt tett a közösbe, Betti 20 pontja között 3 tripla is volt. Mindeközben Niki a festékben tudott könnyedén helyzetbe kerülni, fizikai fölényét kihasználva 11 dobott ponttal csalt mosolyt, neki szurkoló kislánya arcára.

Ezekkel a pontokkal már féltávnál megvolt a megnyugtató előny (66-30), innentől pedig Sztevan Csupics nyugodt szívvel tudta leültetni legjobbjait, lehetőséget adva az eddig csak pár perceket játszó játékosainak. A hiányzó Nóri és Vivi pontjai jól eloszlottak, legjobb példa minderre Kuller Violetta, aki egy alkalommal volt eddig kezdő, ezúttal viszont csereként 13 pontig jutott.

Ami a második félidőt illeti, a cseresor szorgosan gyűjtötte tovább a pontokat, azonban a játék képe kissé átalakult, a lányoktól eddig megszokott precizitás, mind védekezésben, mind támadásban hiányzott. Mondhatni, az ellenfél akarata érvényesült, kevésbé az az agresszív, de látványos kosárlabda dominált, mint amivel eddig elkényeztették szurkolóikat az MTK Budapest kosaras hölgyei.

Főként a második félidőben olyan kép rajzolódott ki, amelyben a KLKS rohanós, kevéssé rendezett kosárlabdája dominált, lerohanásra pedig lerohanással válaszoltak Sztevan Csupics tanítványai. Furcsán hangzik, de a játék színvonala ez alkalommal nem közelítette meg a korábban tapasztaltat, mégis a lányok több, mint 60 ponttal tudtak nyerni, és továbbra is őrzik veretlenségüket.

Ezt a pontgyártást egy hét múlva is be kell mutatni, amikor viszont sokkal tudatosabb, összeszedettebb kosárlabdával kell előrukkolni, hiszen az ellenfél az eddig még szintén veretlen Nyíregyháza lesz. Az egyik csapat biztosan elveszíti szezonbéli első vereségét, kiváló mérkőzésre van kilátás. Legyünk ott minél többen, így teljesítő csapatnak kijár a megfelelő szurkolás!

Hajrá lányok, így tovább!

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!