Atlétika
Jankovics Dániel

100 pont felett, jöhetnek a sütik

Publikálva: 2016.03.17 Frissítve: 2016.03.17 Kosárlabda női

Szerda este az MTK Budapest női kosárlabdacsapata, az Amatőr női NB I tizenhatodik fordulójában, Kecskemétről fogadta aktuális ellenfelét.

A még decemberben elmaradt találkozó pótlása előtt, ismét bizakodhattak Sztevan Csupics tanítványai, hiszen hibátlan mérleggel rendelkező együttese, a tabella hetedik helyén álló, 6-9-es győzelem-vereség mutatóval bíró Kecskeméti KC-t láthatta vendégül.

Az októberi, első fordulóban lejátszott „odavágón" 102-54-es győzelmet arattak a városmajoriak, ráadásul az akkor 27 pontig jutó Gereben Lívia, ezúttal nem utazott csapatával. Vélhetően a hétvégén lezárult országos junior nyolcas döntő miatt, ahol a Kecskeméti Kosárlabda Akadémia színeiben, a torna MVP-je lett.

Ezen kedvező előjeleknek megfelelően alakult a találkozó, amely a Városmajorban kissé háttérbe szorult, a röplabdacsapat rájátszás mérkőzésének árnyékában. Talán emiatt is indult be nehezen a játék, mindkét oldal kissé enerváltan kezdte a meccset. Sztevan Csupics a Baksa Bettina, Szabó Bettina, Ambrus Szandra, Nagy-Bujdosó Nóra, Turóczi Niki ötöst küldte harcba, akik 4-2-es állás után begyújtották a rakétákat.

Nóri és Niki vezérletével a kecskeméti zóna ellen, a palánk alatti dominanciát kihasználva léptek el a lányok. Vezérük hiányában Kuli Orsolya vette hátára a vendégcsapatot, akinek triplájával kapaszkodtak is a pirosmezesek, azonban Nagy-Bujdosó Nóra hárompontossal rögtön válaszolt is.

A kiváló védekezéssel operáló Csupics-csapat rendszeresen tudott gyorsan támadásba lendülni, 20-9 állt az eredményjelzőn az első tíz perc letelte előtt, amit még meg lehetett fejelni 9-3-as szériával. A Baksa Bettina irányította támadások gond nélkül játszották át az ellenfél 2-3-as zónáját, rövid pihenő után jöhetett a második negyed.

Már félidő előtt kétszámjegyű szerzett labdával állt a hazai társaság - a lefújáskor a komplett csapat 25-ig jutott -, mely a saját térfelén remeklő, csereként beállt Suppán Annának nagy mértékben köszönhető volt, de 'Suppi' a támadásokban is hasznosan játszott. Három perccel a tízperces szünet előtt már harmincpontos előnybe került az MTK Budapest (49-17). A java ugyanakkor csak a maradék három percben jött, Szabó Bettina hármasát kecskeméti tripla követett, majd Ambrus Szandra is kintről talált be, a negyed lefújását peidg az ő kettese zárta le.

Az első félidőben a két csapat együttesen HAT faultot ütött csupán be, a játék folytonosságára nem lehetett panasz.

A kék-fehérek szerb trénere már ekkor, 41 pontos differenciánál bátran cserélhette be, az idei szezonban minimális játékpercekhet jutó játékosait. A fiatalok meg is hálálták edzőjük bizalmát, Kuller Viol penetráns védőmunkát, Szóráth Sarah fontos pontokat szállított a parkettre.

Két perc maradt a harmadik negyedből, amikor már ötvenpontos különbség realizálódott a csapatok között, a 83 dobott ponttal zárt harminc perc után pedig már kezdhettünk komolyan gondolni a száz pontra, na meg az azzal járó privilégiumra.

A záró játékrész kissé visszafogottabb teljesítménye, a valamivel több rontott dobás sem szabott gátat annak, hogy tovább növelje előnyét a fővárosi alakulat. 94-34-nél, eddig kevéssé összeszokott ötösöket forgatva, Sztevan Csupics – aki a szokottnál jóval nyugodtabb vérmérséklettel, a meccs nagyrészét a kispadon ülve töltötte – lelki szemei előtt már a száz pontot és a következő vendégtúrára esedékes száz darab palacsintát látták.

Végül a padról beálló Láncos Emese hárompontosával lépték túl a százat a lányok, végezetül pedig 103-35 díszelget a Városmajori Kosárlabdacsarnok eredményjelzőjén.

Nem kizárólag a sok dobott pont, a nagyarányú különbség, de a mutatott fegyelem, a fokozatosan feszített tempó, na meg a kiválóan megkomponált, szervezett támadások is figyelemre méltóak, de ezt már némileg megszoktuk. Azonban az, hogy ebből továbbra sem engednek szemernyit sem a lányok, az végképp becsülendő.

Minden pályára küldött kék-fehér kosárlabdázó szerzett pontot szerda este, legeredményesebb közülük Nagy-Bujdosó Nóra lett, 22 pontjával. Mellette négyen jutottak tíz pont fölé, Suppán Anna ponterős játéka 18 pontot eredményezett, 5 lepattanóval, 7 szerzett labdával tarkítva. Ambrus Szandra 11 pont, 7 gólpasszos teljesítménye, valamint Kuller Viol 13 pályán töltött perc alatt összeszorgoskodott 11 pont, 4 pattanó, 3 szerzett labdás produkciója előtt is kalapot kell emelni.

Közeleg az alapszakasz vége, vasárnap már az utolsóelőtti forduló jön, méghozzá a Nyíregyháza Kosársuli vendégeként, ahol bizonyára már sokkal szorosabb mérkőzésre számíthatunk, az NB I/B Keleti csoportjának második helyén tanyázó rivális elleni találkától.

Hajrá lányok, így tovább!

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!