Tenisz
Fucsovics Márton

„Nagyon összeszedetten játszottunk”

Publikálva: 2017.12.01 Frissítve: 2017.12.02 Labdarúgás női

Az idei egyik legjobb teljesítményüket produkálták a lányok.

Az MTK Hungária FC szerdán 4-1-es győzelmet aratott a Győr otthonában, ezzel kiharcolta a továbbjutást a Förch női labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjébe. Volt miért visszavágnunk a Rába-partiaknak, hiszen tavaly ők ejtettek ki minket, ráadásul idén, bajnoki találkozón is borsot törtek az orrunk alá.

– Ugyanúgy készültünk erre a meccsre is, mint a többire, de volt bennünk némi dac, a tavalyi elődöntő miatt, és nem szerettünk volna belelépni kétszer ugyanabba a folyóba. A lányok szerették volna megmutatni, többre képesek, mint amit akár a Győr elleni bajnokin is mutattak a szezon elején – mondta Szabados György.

A nagy különbségű, 4-1-es győzelem az utolsó tétmérkőzése volt az együttesnek idén, a mutatott játék pedig lökést adhat a tavaszi szezonra.

– Sokszor játszottunk jól idén, de most különösen összeszedett volt a társaság, és odatette magát mindenki, mert tudták, ez a zárótalálkozó.  Ilyenkor már nincs idő a hibák kijavítására, tudtuk, mindenképp be kell húznunk ezt az összecsapást, és külön örülök, hogy ilyen jó játékkal tettük.

A bajnokság elején döcögősebben ment a játék a gárdának a sorozatterhelés miatt, de úgy tűnik, sikerült újra csúcsformába lendülni.

– Korán kezdtük az évet a Bajnokok Ligája miatt, ehhez a terheléshez pedig nem voltunk hozzászokva. Ezt követően három hét alatt hat meccs várt ránk, ezekből kettő komoly rangadó volt, ami nem kedvezett nekünk. Számítottunk erre, tudtuk, túl kell élnünk ezt az időszakot, és reméltük, utána visszaáll minden a rendes, megszokott kerékvágásba. Természetesen ezekkel a gondokkal jövőre is kiegyeznénk.

Ugyan tavasszal Bajnokok Ligája már nem várható, sok labdarúgónk számára nem lesz kevésbé zsúfolt a program.

– Számos felnőtt és utánpótlás-válogatott játékosunk van, akiknek tavasszal rengeteg dolguk lesz a nemzeti tizenegyben, tehát nem feltétlenül mondanám, hogy könnyebb lesz. Remélem, hogy a felkészülési időszak jól sikerül, és kitart a lendületünk az év végéig.

Zárásként Szabados György azt is elmondta, milyen eredménnyel lenne elégedett a kupában.

– Szeretnénk méltón szerepelni az MTK-s hagyományokhoz. A játékosok mindent meg fognak tenni azért, hogy minimum a döntőbe bekerüljünk, és szerintem ez sikerülni is fog. 

Fotó: eto.hu

„Nagyon összeszedetten játszottunk”

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!